ISIS terroristák 284 férfit és gyerekeket végeztek ki Mosul ostromával párhuzamosan, megtámadták Kirkukot - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

ISIS terroristák 284 férfit és gyerekeket végeztek ki Mosul ostromával párhuzamosan, megtámadták Kirkukot

Share This


AZ ISIS terroristák 284 embert (férfiakat és gyerekeket), akiket a Moszul környéki településekről raboltak el 2016. október 21-én pénteken. Emberi pajzsként is használták őket, majd tömegsírba öltek mindenkit.


Az Iszlám állam 2014 júniusában foglalta el a hatalmas nagyvárost, mely Bagdad után Irak második legnagyobb városa volt. A dzsihadisták egy hatalmas bázissá és erődítménnyé változtatták a várost, 8000 ISIS harcos terrorja és uralma alatt... Jelenleg is körülbelül 1,5 millió ember tartózkodik Mosulban.

Abban az időben írt VilagHelyzete cikk (2014) : 
Pénteken 550 családot raboltak el a Mosult körbevevő falvakból, volt olyan hely, ahol 40 embert lőttek agyon ott helyben, a többieket élő pajzsként használták fel, majd kivégezték őket.
Mosul ostroma múlt vasárnap (okt.16) kezdődött el a kurd pesmergák és iraki hadsereg részéről, de a stratégiailag fontos város felszabadítása hetekbe vagy hónapokba is telhet.

A hét elején a Nemzetközi Migrációs Szervezet /International Organization for Migration (IOM) / megkongatta a vészharangokat, hiszen az offenzíva hatására a fanatikus iszlamisták bármire képesek, akár vegyi gázok bevetésére vagy a lakosság, több tízezer ember élő pajzsként használatára. Hiszen civilek a frontvonal és a terroristák között harapófogóba kerülnek.

A ENSZ figyelmeztetése és előrejelzése szerint, ha sikerül is felszabadítani a várost, azonnali hatalmas humanitarius segítségre lenne szükség, máskülönben 1 millió ember is megindulhat menekültként.

Amint erről tegnap beszámoltam, a Mosul ellen indított visszafoglaló ostrom elleni védekezés mellett párhuzamosan az Iszlám Állam támadást is indított a Mosultól 174 km-re lévő Kirkuk ellen, ahol civil házakba, mecsetekbe törtek be és civileket raboltak el. Kirkuk egy 700 ezer lakosú és olajban gazdag vidéken lévő város, melyet az iraki erők és kurdok tartanak ellenőrzés alatt...
A város Asfra Mafqudin negyedébe betörő ISIS-terroristák közül 12-őt lelőttek a helyi erők, de a lakosság körében nagy a rémület, mivel óvodákba is betörtek az iszlamisták, lakások ajtaján bedörömbölve pedig közölték a lakossággal, hogy ők az Iszlám Állam harcosai.

Forrás: RT News

■ 
ISIS a VilagHelyzete cikkeiben

Kapcsolódó cikk:

Az ISIS fedősztori titkos története - Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot


Igazság a Médiában - Az ISIS eredetéről és valós összefüggéseiről beszél egy elismert újságíró

Fordította és szerkesztette:SBG Buddha - VilagHelyzete.com

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: VilagHelyzete.hu vagy Alternativhirek.blogspot.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT