Nem összeesküvés-elmélet:Tényleg figyel a telefonod és videókat is küld a központba.'Csak' a Facebook-nak 8000 app küld adatokat-állapították meg kutatók - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Nem összeesküvés-elmélet:Tényleg figyel a telefonod és videókat is küld a központba.'Csak' a Facebook-nak 8000 app küld adatokat-állapították meg kutatók

Share This


Ha bármikor gyanakodtál arra vagy olvastál róla, hogy a telefonod már nem csak nyomkövetőként működik, de figyel is téged, akkor a legújabb kutatások szerint nem Te vagy paranoiás, hiszen nem is állsz olyan messze a valóságtól.
A Boston-i Northwestern University kutatói egy évet töltöttek azzal a céllal, hogy megpróbálják meghatározni, hogy az okostelefon-alkalmazások titokban rögzítik-e privát beszélgetéseinket, hogy a személyes adatokat aztán továbbküldjék harmadik félnek vagy hirdetőknek.
Szerencsére a kutatók nem találtak semmi bizonyítékot arra, hogy közvetlenül lehallgatnának minket az alkalmazások.

(És itt most természetesen nem a titkosszolgálatokról beszélek. Ők bármikor képesek erre, akár Android-ot, akár iOs-t használsz. - VilagHelyzete megj.)
De annak ellenére, hogy nem hallgatnak le, mégis nyugtalanító dologra derült fény, immár bizonyítottan is:

A telefonod tényleg figyel téged - derült ki. A tanulmány megerősíti, hogy az okostelefon alkalmazások videókat rögzítenek a kijelzőnkről és pillanatfelvételeket (screenshot) is készítenek róla, amit továbbküldenek harmadik félnek. A rögzített felvételek nagyon gyakran tartalmazzák a felhasználók személyes adatait, információit - gyakran még postacímüket is.

A bostoni kutatók teszteltek 17.260 népszerű androidos alkalmazást, melyből mintegy 8000 küld 
közvetlenül információkat a Facebook-nak.
A tanulmány kutatásai azt állapították meg, hogy a vizsgált alkalmazások több, mint fele engedéllyel rendelkezik, hogy hozzáférjen a felhasználók kamerájához és mikrofonjához, ami azt jelenti, hogy bármikor tudják aktiválni ezeket a funkciókat, ha az app fut.

A kutatók egy automatizált rendszert használtak arra, hogy kapcsolatba lépjenek az applikációkkal és olyan médiafájlokat keressenek, melyeket az alkalmazás küld át harmadik félnek (a felhasználó tudta nélkül). Miközben audiófájlokat kerestek a kutatók, akkor vették észre, hogy valójában képernyőfotókat és videóként rögzített fájlokat küldenek át az appok.

Amikor például a kutatásban részt vevő egyik telefon használta a GoPuff ételkiszállítási alkalmazást, a telefon és az app közötti interakció rögzítésre került és egy harmadik félnek, a mobil analizáló társaságnak, az Appsee-nek lett átküldve. A rögzített anyagban benne volt a képernyő képe a fehaszáló adataival, lakcímével együtt.A kutatók várhatóan teljes körűen a következő hónapban mutatják be Barcelonában a Privacy Enhancing Technology Symposium konferencián a kutatás további meglepő eredményeit. Amiről -tegyük hozzá - eddig is minden tájékozott embernek fogalma kell(ett volna) legyen évek óta.

Forrás: RT News

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com
)◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT