Az ISIS ellen harcoló kurd mesterlövész lány csak bájosan mosolyog a fejétől 5cm-re becsapódó golyón Rakkában! A bátorság netovábbja a kurdok helytállása! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az ISIS ellen harcoló kurd mesterlövész lány csak bájosan mosolyog a fejétől 5cm-re becsapódó golyón Rakkában! A bátorság netovábbja a kurdok helytállása!

Share This


Az ISIS ellen harcoló kurd mesterlövész lány csak bájosan mosolyog a fejétől 5cm-re becsapódó golyón Rakkában! A bátorság netovábbja a kurdok helytállása!


A drámai videó kikerült a közösségi médiába és jól mutatja, milyen erővel elszántsággal és életvidáman harcolnak a kurd nők a hazájukért, a kurdokért, Szíriáért a Raqqa városát megszállás alatt tartó iszlám állam terroristák és zsoldosok ellen. 

A bámulatos és hihetetlen az egészben az a bátorság és az a mosoly, mely tükröződik az arcán. Mindez úhy, hogy a fejétől néhány centiméterre csapódik be az ellenséges iszlamisták lövedéke.

"A kurd nők nem ismerik a félelmet"- ezzel a mondattal tette fel Twitterre a feltöltője.  "Egy átlagember biztos, hogy halálra rémülne, ha ilyen közel állna a halálhoz, de ő csak nevet tovább."


A kurd lány karján az egyenruhát díszítő embléma nem más, mint Abdullah Öcalan a bebörtönzött kurd nemzeti vezető portréja. 
Sokan nem is tudják, hogy a kurd nemzetiség, a világ legnagyobb, saját álammal nem rendelkező kisebbsége. Közel 40 millióan élnek szétszórtan Törökország, Irak, Irán, Szíria területén saját állam nélkül, mivel annak 'engedélyezése' egyik nagyhatalomnak sem érdeke.

Sőt Törökország kifejezetten irtja és támadja a kurd kisebbséget, mindent elkövet, nehogy területi autonómiára, független állam kikiáltására legyen lehetőségük....
Ennek elennére jelenleg az ISIS-ISIL / Daesh Iszlám Állam ellen egyedül csak a szíriai kormányerők harcolnak orosz segítséggel és magányos harcosként a kurd peshmergák, jazidik, szírek. Nagyon nehéz dolguk van ekkora szunnita-wahabita-szaúdi hátországgal rendelkező ISIS-zsoldosok ellen!
Nemzeti zászlójuk nekünk magyaroknak is érdekes lehet >>
 


Forrás: RT News
Kapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív Hírek cikkek:
(SBG Buddha - 
VilagHelyzete.com
)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT