A játszma megváltozott: A NATO már nem védelmi, hanem támadó szövetség és a németek ebben nem akarnak harcolni! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A játszma megváltozott: A NATO már nem védelmi, hanem támadó szövetség és a németek ebben nem akarnak harcolni!

Share This


A németek nem akarnak amerikai, francia vagy brit háborúkban részt venni! Ezért akarják igazából létrehozni az Európai Védelmi Haderőt.
Megjelent már mindenhol a közös európai védelem felállításának kérdése.
Nem csak a sorozatos merényletek, hanem különösen a NATO megkérdőjelezhető és agresszív viselkedése miatt is, ahogy a szövetség igazsából semmi más, mint az USA és Nagy-Britannia érdekeinek és háborúinak kiszolgálója.Ezt meg kell valahogy magyarázni, - mondja Willy Wimmer, európai biztonsági szakértő és egykori Német Védelmi Erők képviselője. 


"Európa legnagyobb katonai hatalma nem képes megvédeni magát a kivülről érkező fenyegetésekkel szemben; viszont egy régió védelme nem érkezhet kívülről! Az kizárólag belülről lehetséges!" - ezt pedig Jean-Claude Juncker mondta.Ezek a szavai azok után hangzottak el, hogy Donald Trump felszólította az európai NATO-tagokat növeljék katonai kiadásaikat és "fair módon" növeljék részesedésüket a NATO-ba való pénzbefizetéssel. 

Juncker hozzátette, hogy Washington külpolitikája "gyökeresen megváltozott" már azelőtt, hogy Trumpot beiktatták volna. 


"Az elmúlt évtizedben kristálytisztává vált, hogy az amerikai partnereink úgy gondolják túl sok minden van a vállukon, hogy az európai szövetségeseik jólétét megóvják. Nincs más választásunk, mint hogy megvédjük mi magunk a saját érdekeinket." - mondta. 

RT: Ön mit gondol erről? Az EU katonai szövetsége valaha is képes lesz valósággá válni? Vagy akár a NATO riválisává?Willy Wimmer: Azt hiszem ez egy nagyon rossz jel ennyire katasztrofális időkben. A világ törékenyebb, mint amilyen szerettük volna, hogy legyen és félelem uralkodik mindenhol, a világ minden szegletében.
Egy ilyen helyzetben azt hiszem romboló jelleggel hat, ha az Európai Unió előjön egy ilyen kezdeményezéssel. Ha elfogadjuk, hogy ez egy ötlet, egy felvetés, akkor mindenképp szükséges, hogy közös nyilvános és politikai vita legyen erről minden tagállamban...., ahol elmagyarázod, miért is teszünk így. - nem csak a saját törvényeid és szabályozásod miatt, hanem az Egyesült Nemzetek kartája miatt is. És az Európai Bizottság nem is tett ezidáig még semmit, már önmagában ez is egy katasztrófa. RT: Mi vezet egyáltalán ehhez a sok katonai együttműködésre felhíváshoz?


Willy Wimmer: Szerintem ezt az egész javaslatot csak arra találták ki, hogy a tavaly évről kiható BREXIT-dolgot valahogy elnyomják. Érdekes volt látni, hgy amikor a britek eldöntötték a Brexitet és kilépnek az Unióból, az Európai Bizottság és Angela Merkel azonnal elkezdték és bedobták a vitát a "Közös Európai Védelmi Rendszerről".És szerintem azt sem hagyhatjuk ki, hogy 2 éven belül a brit haderőnek el kell hagynia Németország területét. De nem ez az oka annak, hogy ez a vita most felszínen van.
Igazán nehéz feltételek között élünk amiatt, amit az Európai Unió akar.
- Ennek védelmi céljai lennének vagy a NATO útját követve ugyanolyan támadó szövetség lenne a világ minden szegletében jelen? Ezt meg kell magyarázni az európai közvéleménynek.RT: Hogyan fognak ezek az öteltek lecsapódni Amerikában? Hatással lesznek az USA Európai Unióval folytatott kapcsolataira? Washington az imént kérte tőlük nyomatékosan, hogy jobban járuljanak hozzá a NATO költségvetéséhez.


Willy Wimmer:  A dolgok megváltoztak. A NATO már nem egy védelmi szövetség; hanem egy támadó erő, mely a világ más részein is jelen van....

Németországban erről komoly vita van. A német katonák nem akarnak Franciaország háborúiban harcolni a világ másik pontjain. És nem akarunk látni német katonákat Amerika vagy Nagy-Britannia háborúiban sem. Egy ilyen vita elég kemény hatással járhat Európára nézve.


"A dolgok megváltoztak. A NATO már nem egy védelmi szövetség; hanem egy támadó erő, mely a világ más részein is jelen van.... 
Németországban erről komoly vita van.
A német katonák nem akarnak Franciaország háborúiban harcolni a világ másik pontjain. És nem akarunk német katonákat látni Amerika vagy Nagy-Britannia háborúiban sem. Egy ilyen vita elég kemény hatással járhat Európára nézve."Forrás: RT News


Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

1 megjegyzés:

  1. a natot ki kell rakni a sunyi egyuttmukodokkel importőrökkel nemetorszagbol.fel kell fegyverkezni.az oroszokkal osszeborulni mert kulonben az uzsoras kamatos maganpenzhatalom elveszejti europat.a beozonoltetest megallitani es mind kibaszni aki muszlim meg importőr es ezek csicskaja.haboru van!

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT