Vasárnap elkezdődik az illegális bevándorlók kitoloncolása az Egyesült Államokból! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Vasárnap elkezdődik az illegális bevándorlók kitoloncolása az Egyesült Államokból!

Share ThisElkezdődik az illegális bevándorlók kitoloncolása az Egyesült Államokból!


Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy a bevándorlási hivatal ellenőrei a hétvégén elkezdik azoknak az illegális bevándorlóknak az őrizetbe vételét, akiknek kitoloncolását a bíróság már elrendelte, a gyakorlatban azonban mégsem került rá sor. Trump pénteken az újságíróknak elmondta, hogy a bevándorlási hivatal emberei ezeket a személyeket elfogják, majd származási országukba kitoloncolják. 

A folyamat első hulláma vasárnap kezdődik, kezdetben tíz várost fog érinteni. Több ezer illegálisan Amerikában tartózkodó személyt érint majd az akció. Elsősorban azokról van szó, akiknek a bíróság korábban elutasította tartózkodási engedélyét.

A letartóztatottakat kitoloncolásuk előtt gyűjtőközpontokban - vagy helyhiány miatt esetleg szállodákban - helyezik el. Amerikai sajtóinformációk szerint a családokat lehetőség szerint együtt helyezik el, ám előfordulhat, hogy a kiskorú gyermekekre külön központokban vigyáznak majd.

Az Egyesült Államokban becslések szerint jelenleg mintegy 12 millió illegális bevándorló tartózkodik. Többségük Mexikóból vagy más közép-amerikai országokból érkezett.

Egyes, demokrata párti politikusok által irányított tagállamokban - például Kaliforniában vagy New York államban - kifejezetten védelmet élveznek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezekben az államokban a helyi rendfenntartó erők nem működnek együtt a szövetségi hatóságokkal az illegális migránsok kiutasításában.

Kaliforniában egyébként például éppen a héten írta alá Gavin Newsom kormányzó azt a törvényt, amely ingyenes orvosi ellátást biztosít a 25 éves, vagy annál fiatalabb, szegény sorsú illegális migránsoknak.

A Fehér Ház pénteken bejelentette: Donald Trump hétfőn fogadja Jimmy Morales guatemalai elnököt, és tárgyalásaik napirendjén a migráció és biztonsági kérdések lesznek. Amerikai sajtóértesülések szerint a két elnök egyezményt ír alá, amelyben a guatemalai vezető kijelenti, hogy országa biztonságos a menedéket keresők számára.

A várható megállapodás értelmében Guatemalának kötelező lesz megindítania a menedékjogi eljárást minden olyan migráns ügyében, aki - útban az Egyesült Államok felé - belépett az ország területére.
Forrás: ATV
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT