Itt a Pentagon első Mesterséges Intelligencia fejlesztési stratégiája, melynek célja, hogy Oroszországgal és Kínával lépést tartson - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Itt a Pentagon első Mesterséges Intelligencia fejlesztési stratégiája, melynek célja, hogy Oroszországgal és Kínával lépést tartson

Share This

A Pentagon kiadta első Mesterséges Intelligencia fejlesztési stratégiáját, melynek célja, hogy fejlessze a katonai képességeket, valamint versenyezni tudjon Oroszországgal és Kínával. Ehhez pedig kéri a legnagyobb technológiai óriáscégek segítségét!

A cikkben lévő 2 perces videó foglalkozik azzal is, hogy a Google és a Pentagon, azaz a kaliforniai internetcégek milyen szorosan együttműködnek a hadsereggel és a hírszerzéssel.

A hivatalos 'blabla' szerint
az MI (AI) technológiákat minél előbb be kell vonni a katonai döntéshozatalba és műveletekbe, hogy csökkentsék a terepen lévő erők kockázatát és katonai előnyhöz jussanak.” A Pentagon stratégái úgy vélik, hogy az AI „segíthet nekünk a berendezések jobb karbantartásában, működési költségekben és javítja a készültséget is. ”

A 17 oldalas jelentés meglehetősen laza és tele van hosszú mondatokkal, amelyek az amerikai hadseregnek az innovációra való támaszkodásáról szólnak. 


Más nemzetek, különösen Kína és Oroszország jelentős beruházásokat végeznek a Mesterséges Intelligencia katonai célokra való felhasználásában."
- fogalmaznak a Pentagon jelentésében.

A már teljesen megszokott (és unalmas) propaganda szerint a Pentagon azt mondja, hogy

Peking és Moszkva "azzal fenyeget, hogy erodálja technológiai és műveleti előnyünket és destabilizállja a szabad és nyitott nemzetközi rendet."
Ezért az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek a Mesterséges Intelligenciát (AI) el kell elfogadniuk, hogy megőrizzék stratégiai pozíciójukat, uralkodjanak a jövőbeni csatatéren és megőrizzék ezt a rendet. A további részek már egyáltalán nem hangzanak újdonságként, főleg mivel a jelentés egy nappal azután került nyilvánosságra, hogy Donald Trump az amerikai ügynökségeket a mesterséges intelligencia kutatásának és fejlesztésének felgyorsítására szólította fel.

Trump rendelete sürgeti, hogy „meg kell őrizni a folyamatos amerikai vezetést és előnyt” a high-tech szektorban és arra figyelmeztet, hogy az USA lemarad a stratégiai versenytársai mögött a Mesterséges Intelligencia-fölényért vívott harcban.

A legnagyobb cégek már most is köztudottan az amerikai védelmi minisztériummal és katonai projektekkel karöltve dolgoznak a fejlesztéseken: 


ilyenek az Amazon, a Microsoft és a Google is.


Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT