"A most megszülető generáció a legutolsó, mely még szabad lehet"-figyelmeztetett Assange legutolsó interjújában - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"A most megszülető generáció a legutolsó, mely még szabad lehet"-figyelmeztetett Assange legutolsó interjújában

Share ThisMielőtt végleg elvágták volna az Ecuador londoni nagykövetségén "raboskodó' Wikileaks-alapító Julian Assange internet kapcsolatát, még egy utolsó interjút adott, melyben sok minden más mellett arról is beszélt, hogyan fogják megváltoztatni az egész emberiséget a technológiai fejlesztések.Elmondta, hogy a globális és totális megfigyelés szinte teljesen elkerülhetetlen lesz hamarosan. Nem lesz olyan emberi lény a Földön, aki ne lenne benne a kormányok és az államszerű entitások által gyűjtött globális adatbázisokban.A most megszülető generáció ... a legutolsó szabad generáció. Megszületsz és vagy közvetlenül azonnal vagy egy éven belül már globálisan ismert vagy.
Az identitásod -
akár idióta szüleid által neveddel, fotóiddal facebook-ra mindenhová feltöltött anyagok miatt, vagy biztosításigénylések, útlevéligénylések kapcsán
- ismert minden nagyobb világhatalom előtt."
Nagyon kevés ember tudja ma már technikailag is megtenni, hogy képes legyen külön élni, hogy azt válassza, hogy a saját maga módján, de külön (a rendszerről leválasztva él). Ennek már nagyon totalitárius rendszer 'szaga' van bizonyos értelemben."

Exponenciálisan megnőtt és még tovább fog nőni a kapacitás, hogy az emberekről minél több információt gyűjtsenek és juttathassanak el. A mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésével és alkalmazásával a következő logikai lépés fázisában vagyunk."


Csak nézd meg, mit csinál a Google, a Baidu, a Tencent, az Amazon és a Facebook! Gyakorlatilag nyíltan kiaknázzák és kitermelik maguknak a tudást, amit a teljes emberiség megoszt, vagy ahogy egymással kommunikálunk... Ez a klasszikus modell, amit akadémiailag hívhatunk "megfigyelési kapitalizmusnak" mára teljesen megváltozott."

Nagyon fontos és komoly gazdasági változás. Ez tulajdonképpen fogja a megfigyelő kapitalizmus modelljét és átalakítja egy olyan modellé, melynek egyelőre még neve sincs, de egy AI mesterséges intelligencia modell.
Ezt a hatalmas adatbázist és tudás-raktárat használja arra, hogy különböző módon okosítsa a mesterséges intelligenciát. Ez nem csak mostani átemneti szektorokat fog helyettesíteni, veszi át majd a szállítási szektort például, de vadonatúj ágazatokat fog létrehozni."Assange azt is megjósolta, hogy a cybertéren keresztül érkező támadó tevékenység is áttörést fog elérni hamarosan, ahogy a mesterséges intelligencia képezve lesz automata hackelő tevékenységekre.

Nincs határ (online). 220 millisecond New Yorkból Nairobiba. Online entitások titkosítás és kriptográfia segítségével próbálják saját határaikat megvédeni.
De a támadási felület méretétől, a szervezet kiterjedésétől és emberek számától függően más és más szoftver és hardver szükséges, ami azt jelenti, hogy ezt nagyon nehéz létrehozni."

Nem hiszem, hogy igazán képesek lennénk előállni olyan határokkal, melyek előre megjósolhatóak és eléggé stabilak ahhoz, hogy kiiktassanak konfliktusokat. Így még több konfliktus várható."
Íme a teljes interjú:

Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)


◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT