„Kína történelmet csinál, miközben mi megszállottan Trumpozunk” - Kínával egyre nagyobb a bizalom, az USA-val szemben vészesen alacsony! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

„Kína történelmet csinál, miközben mi megszállottan Trumpozunk” - Kínával egyre nagyobb a bizalom, az USA-val szemben vészesen alacsony!

Share This

„Miközben mi megszállottan Trumpozunk, Kína történelmet csinál”

Ezzel a címmel írt cikket a Washington Postban Fareed Zakaria, akinek a CNN-en futó „GPS” műsora miatt világszerte ismert külpolitikai újságíró.

Azzal kezdi, hogy míg az Egyesült Államokban a hírek és elemzések megszállottan foglalkoznak Trump napi bohóckodásával és sértegetéseivel, addig a világ másik felén „valami valóban történelmi dolog történt."Kína jelezte, hogy most a világ nagyhatalmának tekinti magát és az Egyesült Államok alternatívájának, ha nem riválisának a pozícióját foglalja el”.

Amit Hszi Csin-ping kínai elnök maga mondott a 19-ik pártkongresszuson. Kijelentette:

"Kína „történelmi küszöbhöz” érkezett és egy „új korszakba” lép, amit az jellemez, hogy az ország „hatalmas erővé” válik a világon és a politikai, valamint gazdasági fejlődés modellje szerepét tölti be.
Azt mondta,
a kínai minta új választási lehetőséget nyújt más országoknak.


Zakaria ezután saját szavaival ad igazat annak, hogy milyen komoly és komolyan veendő dolgokat mondott Hszi, aki közölte: „a Középső Királyság készen áll, hogy a világ fő színpadára lépjen”. 
Majd ezeket írta:„Az olyan országok, mint Ausztrália, Hollandia és Kanada, kedvezőbben tekintenek Kínára, mint az Egyesült Államokra.

Számos országban, ahol felmérések történtek – beleértve Németországot, Chilét és Indonéziát – nagyobb bizalom mutatkozik Kína, mint az Egyesült Államok felé."

Kína hatalmas lendülettel állt neki, hogy imázsát világszerte javítsa: dollármilliárdokat költ külföldi országok segélyezésére, kereskedelmet és befektetéseket ígér, valamint Konfuciusz intézeteket nyit ki, hogy a kínai kultúrát terjessze.


Míg az Egyesült Államok politikailag lebénult, nagyobb döntések meghozatalára képtelen ország. Hatalmas adóssággal, kevés befektetéssel az oktatásba, infrastruktúrába, tudományba és technológiába.
Majd következik a zárómondat: 


„A hírnévben történt eltolódás, amit világszerte látunk, nem annyira Kína emelkedése, hanem az Egyesült Államok hanyatlása.”Forrás: Washington Post / Lovas István

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT