Törökország nem fog tolerálni semmiféle Kurd Államot és 'terror mennyországot' a határainál - Erdogan a G20-on - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Törökország nem fog tolerálni semmiféle Kurd Államot és 'terror mennyországot' a határainál - Erdogan a G20-on

Share This


Törökország nem fog tolerálni semmiféle Kurd Államot és 'terror mennyországot' a határainál - fejezte ki határozottan Erdogan a G20-csúcs végén.Ankara határozottan válaszolni fog bármilyen fenyegetésre a határainál, figyelmeztetve, hogy bármilyen segítség a kurdoknak saját államiságuk és függetlenségük megteremtésére, az Törökország-ellenes cselekedet.Mint tudvalévő a kurdok a legfőbb erőt jelentik a szélsőséges dzsihadisták, iszlám állam terroristák elleni harcban Irakban és Szíriában, kulcsszerepet játszanak az amerikaiak által vezetett koalícióban."Nem fogunk csendben maradni és nem hagyjuk válasz nélkül sem, ha fegyveres segítséget nyújtanak terrorszervezeteknek a határainknál és egy 'terror-mennyországot' hoznak létre számukra" - fejezte ki Törökország a G20 csúcs végén, amivel az USA által kurdoknak juttatott segítségre utalt. 

A helyzet azért is kínos és visszás, mivel Törökország a NATO tagjaként, NATO bázisokkal azon kurdok ellen harcol tűzzel-vassal, akik egyébként az iszlám állam, ISIS ellen a legfőbb erőt jelentik Szíriában és Irak északi részén.
Az ISIS legyőzése után a kurdok joggal nyújtják majd be igényüket a felszabadított kurdok lakta területeken egy saját Kurd Állam létrehozására. Szabadságukért és függetlenségükért Törökország ellen is hajlandóak lesznek harcolni, fejezték ki a kurdok! 

"Nem értünk egyet a megosztott Irak tervével sem és a szavazás erről a békét és stabilitást fenyegeti az országban" - közölte Erdogan Hamburgban. 


"Ha a felosztás elkezdődik északon, az kiterjed majd a türkménekre, arabokra is és egy szekuláris alapon megosztott siíta - szunnita felosztás jön létre" 
Forrás: RT News

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete)

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT