Németország Orbánt élteti és a bevándrolással kapcsolatos szavait idézi! Merkel kezdi beismerni az EU ostoba hibáit! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Németország Orbánt élteti és a bevándrolással kapcsolatos szavait idézi! Merkel kezdi beismerni az EU ostoba hibáit!

Share ThisA legnagyobb példányszámban eladott német napilap, a Bild meglehetősen hosszan taglalja Orbán Viktor Európai Néppárt kongresszusán elhangzott beszédét. A cikkben a magyar miniszterelnök mondandójával foglalkoznak elsősorban, csupán az írás második felében összegzik Angela Merkel német kancellár és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének beszédét. A Bild kiemeli, hogy Orbán Viktor a tíz perces előadásában angolul, világosan és nyomatékosan beszélt.

A Bild és a Welt nagy ter­je­de­lem­ben fog­lal­ko­zik az Eu­ró­pai Nép­párt Mál­tán meg­ren­de­zett kong­resszu­sá­val.
A Bild szerint a Fidesz vezetője a közép-európai országok szóvivőjévé vált. A kemény beszédben Orbán súlyos kritikákkal illette az európai migránspolitikát, és szerinte azonnali változásokra van szükség, ha továbbra is azt akarjuk, hogy Európa a világ legjobb helye maradjon.

A német napilap szerint a következő mondatok voltak a legfajsúlyosabbak:


  • “A migráció a terrorizmus trójai falova”

  • “A migráció nem jelent megoldást a munkaerőpiaci problémáinkra”

  • “A migráció egyre inkább a civilszervezetek üzleti modelljévé válik”

  • “A migrációval egy egyértelmű antiszemita potenciált hoztunk Európa nyakára”

  • “A migráció azt mutatja, hogy az újonnan érkezettek szívesebben élnek egy párhuzamos társadalomban, mintsem hogy beilleszkedjenek a már meglévő európai társadalomba”A magyar miniszterelnök arra is felhívta az Európai Néppárt kongresszusának figyelmét, hogy ha hagyjuk, hogy így haladjanak tovább a dolgok, akkor még a mi generációnknak szembesülnie kell egy domináns muszlim jelenléttel. A Bild arról is beszámol, hogy Orbán Viktor beszéde után hangos és hosszú taps volt.


Angela Merkel szerint az Unió hibázott, amiért nem védte meg külső határait


Szerintük az egyik leglényegesebb gesztus a német kancellártól az volt, hogy a korábbi komoly nézeteltérések ellenére köszönetet mondott Törökországnak, amiért ők feltartóztatnak közel hárommillió olyan migránst, akik Európába tartanának.
A migrációs válsággal kapcsolatban Merkel úgy fogalmazott, hogy az Európai Unió hibát követett el, nem fordított elegendő figyelmet az unió külső határainak megvédésére és a Szíriában dúló polgárháborúra sem. Ezért humanitárius válság alakult ki a Közel-Keleten, aminek következtében sokan Európába menekültek. A német kancellár szerint azonban helyesen cselekedtek, amikor befogadták ezeket az embereket.


A Welt ezután rátér Orbán Viktor beszédére, megjegyzik, hogy Orbán kiállt a közép-európai országok érdekeiért, és azonnali változásokat sürgetett. A magyar miniszterelnök azon mondata kapcsán, hogy a migráció a terrorizmus trójai falova, a német napilap megemlítette, hogy a szír polgárháború miatt ötmillió ember hagyta el hazáját, és 2016 októberéig 900 ezer szír érkezett a kontinensünkre.


Forrás: pestisracok.hu


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT