Az izraeli lobbi nyomására Macron kénytelen volt 'ejteni' parlamenti jelöltjét - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az izraeli lobbi nyomására Macron kénytelen volt 'ejteni' parlamenti jelöltjét

Share This„Franciaországban az Izrael-lobbinak a jelek szerint vétója van afölött, hogy ki lehet parlamenti jelöltje az elnökválasztáson győztes Emmanuel Macron pártjának”.


A francia média jelentette, hogy Macron Előre! mozgalma ejtette egyik jelöltjét, Christian Gerin tévéproducert, miután a LICRA és a CRIF követelte, amiért szerintük Gerin „antiszemita” twittereket küldött korábban és támogatta az Izrael bojkottálására szólító BDS mozgalmat.Gerin februárban követelte, hogy a CRIF-et válasszák le az államról, hiszen a franciaországi zsidókat képviselő szervezet önmagát is önállónak tekinti.
Csakhogy a CRIF éppen úgy működik Franciaországban, mint az AIPAC az USA-ban:
Izrael fő lobbistájaként.A Le Figaro korábban már azt írta, hogy a CRIF évente tartott díszvacsorája egyre nagyobb jelentőségű lett a francia politikában, és azon vezető politikusok vesznek részt, mint Macron is a legutóbbin.Alain Finkielkraut francia író a CRIF-et olyan törvényszékhez hasonlította, „amely elé úgy járulnak a francia kormány tagjai, mintha az valami ügyészség lenne”.A hasonló célú LICRA szintén támadta Gerint, amiért az a palesztinok jogaiért állt ki.A LICRA és a CRIF egy másik Macron-jelölt után is elkezdett szimatolni. William Tchamaha ugyanis twitterében az ENSZ-t bírálta, amiért a világszervezet megkönnyíti palesztin földek ellopását.A cikk végkövetkeztetése:


Macron változást ígért Hollande-hoz képest, de nem lesz külpolitikájában semmilyen változás.


Forrás: Electronic Intifada
 

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT