Az USA Patriot rakétakomplexumokat telepít Litvániába - pusztán "a béke kedvéért" pont Oroszország határára - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az USA Patriot rakétakomplexumokat telepít Litvániába - pusztán "a béke kedvéért" pont Oroszország határára

Share This
James Mattis amerikai védelmi miniszter beszédet tartott az orosz határon állomásozó amerikai katonák előtt, és kijelentette, hogy tisztán védelmi jelleggel vannak itt.Litvániában tett látogatást James Mattis amerikai védelmi miniszter, ahol kijelentette, hogy az USA tovább fokozza katonai jelenlétét a balti országban. Az amerikai hadsereg Patriot rakétakomplexumokat küld Litvániába, amit az amerikai vezetők az orosz veszély elhárításával indokolnak.
„Tisztán védelmi alapállással vagyunk itt” – mondta. Mattis szerint a Patriot rakétakomplexumról „Mindenki tudja, hogy ez nem egy offenzív eszköz, és aki másként gondolja, az téved.”


A védelmi miniszter kijelentette, hogy Washington további „védelmi rendszereket” küld a balti országokba, hogy „biztosítva legyen az országok szuverenitása”.Mattis az orosz határ mellett állomásozó amerikai katonák előtt tartott beszédét követően közös sajtótájékoztatót tartott Dalia Grybauskaite litván elnökkel, aki elismételte az amerikai katonai vezetők álláspontját, miszerint Litvániának szüksége van az állandó amerikai katonai jelenlétre.


Annak lehetősége, hogy az Amerikai Egyesült Államok rakétakomplexumokat küld az orosz határra, erős válaszlépéseket provokált Moszkva részéről: Oroszország nyugati régióiban több mint százezer fős haderőt mozgósítottak egy augusztusban kezdődő hadgyakorlatra, amely részben Lengyelország és Litvánia közt, a Kalinyingrád enklávéban fog zajlani.

Forrás: ABC News / Baltic Times

SBG Buddha - VilagHelyzete
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

1 megjegyzés:

  1. baltiakat lerohanni bevonulni kievbe es aki katonat kuld annak atomot a fovarosara minimum de az usara minden esetben plusszba.putyin csak egy buta putyko.haditermelesre atallni es izrael nem adja at az atomkulcsakat kepletesen szolva uveghegy.bevonulni a golanra is es 24 orat adni.

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT