Amerikai katonák vonulnak be Magyarországra idén nyáron - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Amerikai katonák vonulnak be Magyarországra idén nyáron

Share This

Június közepétől augusztus végéig újabb nagyszabású amerikai– magyar hadgyakorlatra kerül sor a honvédség bakonyi gyakorló- és lőterein, Újmajor, Hajmáskér, Öskü és Bakonykúti térségében – tudta meg a Magyar Nemzet.
A honvédség kommunikációjában egyelőre a Bátor Harcos fedőnevű hadgyakorlatnak van nyoma, ám a katonapolitikai-szakértők már korábban jelezték, hogy meglepetésszerű hadgyakorlatra kerülhet sor.
Habár, áprilisban volt egy amerikai - magyar különleges hadgyakorlat, amelyen Colleen Bell nagykövet a Black Hawk helikoptert reklámozza a magyar félnek.Az amerikai felderítő-lövész zászlóalj, több száz főnyi személyi állománnyal, páncélozott járművek tucatjaival érkezik hazánkba ennek kommunikációja alighanem azért szorult háttérbe, mert az aszimmetrikus hadviselés jegyében immár a NATO részéről is igyekeznek élni a meglepetés erejével.
A manőver valószínűleg része a NATO Kelet-Európában mutatott agresszív terjeszkedési politikájának és az Oroszország ellen folyó megfélemlítésnek....., mely a balti országoktól Ukrajnán át egészen Romániáig és Bulgáriáig egyre monumentálisabb méreteket ölt. Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT