Újabb terrortámadás Isztambulban - 11 halott és 40 sebesült az áldozatok között - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Újabb terrortámadás Isztambulban - 11 halott és 40 sebesült az áldozatok között

Share This

Isztambulban tovább folytatódik a terrortámadások sorozata... Kedd reggel ismét rendőröket akartak felrobbantani: a merényletben 11-en meghaltak és 40-en megsebesültek.
Valószínűleg egy távirányítású bomba robbant fel, amikor egy parkoló gépjármű mellett elhaladt egy rendőröket szállító busz Isztambulban. 

A robbanás a város Bejazit-negyedében történt, a reggeli csúcsforgalom idején. A közeli utcákat elárasztották a rendőrök. Jelenleg még egy szervezet sem vállalta magára a merényletet.

A helyszíni beszámolók alapján a busz erősen megrongálódott, a közeli épületek ablakait betörte a robbanás.Nincs mit csodálkozni a Törökországban bekövetkező sorozatos merényleteken, hiszen a török kormány folyamatosan támadásokat hajt végre, bombázza a kurd városokat, civileket és nagyon súlyos népirtást követ el....Emellett Törökország az Iszlám Állam terrorbrigád egyik legjelentősebb partnere, olajának felvásárlója, titokban segítője.....

Így feltehetően a terrortámadások elkövetői is vagy a kurd szeparatisták vagy az ISIS tagjai lehetnek....

A törökországi terrorhullám 2016-ban egyre ijesztőbb méreteket ölt: a török kormány egyre brutálisabban eszközökkel üldözi a szélsőséges kurd terrorszervezeteket és a hadjárat civileket sem kíméli, ami miatt az ország egy erőszakspirálba keveredett.


(BBC)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT