Az USA újabb igazság-minisztériumot indított titokban az általuk külföldi dezinformációnak tartott információk elleni küzdelemhez - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az USA újabb igazság-minisztériumot indított titokban az általuk külföldi dezinformációnak tartott információk elleni küzdelemhez

Share This
Az USA újabb igazság-minisztériumot indít! A Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala létrehozott egy szervet a külföldi "dezinformáció" elleni küzdelemre.


Az Egyesült Államok létrehozta a Külföldi Rosszindulatú Befolyásolás Központját a választásokat, valamint az országon belüli "közvéleményt" fenyegető külföldi fenyegetések kezelésére 
- derült ki Avril Haines, a nemzeti hírszerzés igazgatója csütörtökön a szenátus fegyveres szolgálatok bizottságának meghallgatásán.

A Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatalának irányítása alatt működő FMIC hozzáféréssel rendelkezik "minden olyan birtokában lévő vagy létrehozott hírszerzési információhoz, amely a külföldi rosszindulatú információkkal kapcsolatos, beleértve a választások biztonságát". 

Igazgatója, Jeffrey Wichman korábban a CIA kémelhárítási misszióközpontjának elemzési vezetője volt.
Az ügynökség alkalmazásában a "külföldi" azt jelenti, hogy Oroszországból, Iránból, Kínából, Észak-Koreából vagy "bármely más, a központ igazgatója által megfelelőnek ítélt külföldi országból" származik, míg a "külföldi rosszindulatú befolyás" meghatározása szerint "minden olyan ellenséges törekvés, amelyet a felsorolt országok valamelyike vagy annak irányításával, nevében vagy jelentős támogatásával" tesz annak érdekében, hogy burkoltan vagy nyíltan befolyásolja az amerikai kormány vagy állam politikáját vagy "az Egyesült Államokon belüli közvéleményt".
Bár az FMIC-et szeptemberben alapították a közelmúltbeli jogszabályok nyomán, a csütörtöki meghallgatás volt az első nyilvános említés a létezéséről. Létrehozása ellentmondásos volt, mivel egyes szenátorok és hírszerzők megkérdőjelezték egy másik ügynökség szükségességét, amelynek ugyanaz a feladata, mint a Globális Elkötelezettség Központnak, a külügyminisztérium leányvállalatának, amelynek feladata az amerikai propaganda terjesztése a külföldi változat elleni küzdelem érdekében.

Haines a csütörtöki meghallgatáson kitért néhány ilyen aggályra és hangsúlyozta, hogy az FMIC azon dolgozik, hogy "támogassa a Globális Elkötelezettség Központot és másokat az amerikai kormányzaton belül abban, hogy segítsen nekik megérteni, mik a tervek és szándékok az e téren tevékenykedő kulcsfontosságú szereplők részéről: Kína, Oroszország, Irán stb."

A "külföldi dezinformáció" elleni fellépés Donald Trump 2016-os megválasztása óta a kormányzati bürokraták megszállottjainak egyik rögeszméjévé vált, azóta féltucatnyi ügynökség alakult. 
A 2017-ben indított GEC mellett a Pentagon tavaly csendben elindított egy Befolyás- és Percepciókezelő Hivatalt, amely csatlakozott a Belbiztonsági Minisztérium Külföldi Befolyás és Befolyásolás Elleni Osztályához, a Külföldi Befolyás Elleni Munkacsoporthoz és a rosszul sikerült Dezinformációs Irányító Testülethez, valamint az FBI Külföldi Befolyás Elleni Munkacsoportjához.

➽ A Pentagon stratéga agytröszt vállalkozója, a RAND Corporation azonban nemrégiben elismerte, hogy Oroszország szerepét valószínűleg túlértékelik. 

Az RAND egy tavalyi tanulmányában arra figyelmeztetett, hogy 

Moszkvát hibáztatni minden olyan információért, amely Washington számára nem tetszik, valószínűleg visszafelé sül el és arra sürgette a védelmi minisztériumot, hogy csökkentse "a közösségi médiában megjelenő dezinformáció Oroszországnak való túlzott tulajdonítását".
"Oroszországra mutogatni minden olyan esetben, amikor a közösségi médiában orosz beavatkozásra emlékeztető tevékenységet végeznek, eltorzítja a fenyegetés megértését" - áll a jelentésben.

A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete

Forrás és eredeti cikk címe:  US launches another ministry of truth
The Office of the Director of National Intelligence has set up a body to counter foreign ‘disinformation’ 

🟢 Kapcsolódó VilagHelyzete-cikkek:


Köszönöm szépen a segítséget, ha szerinted is fontos a hiteles, sokoldalú, naprakész tájékoztatás és tájékozódás!

MEGRENDELEM A KÖNYVÚJSÁGOT✔ A VIP támogatók természetesen ajándékba megkapják és mindenkinek adom szeretettel, aki úgy érzi, támogatásra érdemes a VilagHelyzete 12 éves tevékenysége!

VilagHelyzete%2BTelegram%2BBanner

VilagHelyzete%202022.%20Szeptember%20Cover%20Duo

Elérhető a VilagHelyzete nyári extra száma 645 oldalon!
📖 A "Háttérhatalom Nagy Könyve" címmel 
VilagHelyzete%202022%20-%20J%C3%BAnius%20Quad
Az egy év alatt elkészített 15 VilagHelyzete e-Könyvújság sorozat legértékesebb darabját és egyedülálló tudásanyagát érheted el és őrizheted meg ezzel a 645 oldalas kiadvánnyal, amit online lapozható formában és letölthető dokumentumként is elküldök neked. A dokumentum bevezető 22 oldala itt megtekinthető

Ezt egy kedves olvasó írta, aki tegnap kapta meg a kiadványt. Az ő engedélyével megosztom hozzászólását:

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1b819dec-b1a7-4ac5-ad2c-2fc58bc4c47f_482x231

424 oldalon érhető el a VilagHelyzete-Könyvújság
2022. április száma ✔
Benne 185 poszt / nemzetközi cikk és videó, 
23 cikk + Exkluzív Extra VilagHelyzete tudásanyag: 
Mire kell felkészülni egy gazdasági összeomlás esetén? - Összes cikk 
VilagHelyzete%202022.%20%C3%81prilis%20Triple%20Cover-min

2022. Márciusi száma ✔ Benne az"ukrán dráma" tudásanyaga + 21 cikkel és 124 extra oldallal
.com/img/a/


Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha valamelyik szám még hiányozna és teljessé szeretnéd tenni az eddig megjelent kollekciót, a 2021. júniusi / júliusi / augusztusi szeptemberi / októberi / novemberi  / decemberi és 2022. januári és 2022. februári számok szintén elérhetőek 2490 Ft-os áron, csak jelezd, hogy mely kiadványokat kéred!
.com/img/a/
.com/img/a/

Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Köszönöm! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

VilagHelyzete%2B-%2BT%25C3%25A1mogat%25C3%25A1s

Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

👉 Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT