Az Egyesült Államok nevű valóságshow új mélységekbe jut a Donald Trump elleni George Soros által intézett vádemeléssel - Elemzés - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az Egyesült Államok nevű valóságshow új mélységekbe jut a Donald Trump elleni George Soros által intézett vádemeléssel - Elemzés

Share This
Az Egyesült Államok nevű valóságshow új mélységekbe jut a Trump elleni vádemelésével - Az amerikai politika még durvábbá vált azzal, hogy az országban először emeltek vádat egy volt elnök ellen

A cikket Tony Cox, amerikai újságíró írta, aki a Bloombergnek és több nagy napilapnak írt vagy szerkesztett cikkeket, ezért teljes egészében lefordítottam számotokra, sőt kiegészítettem a szükséges linkekkel és videókkal. (VilagHelyzete szerkesztő újságírója) 


Amikor már azt hihette volna az ember, hogy az amerikai politika már nem lehet ennél trágárabb, Alvin Bragg New York-i ügyész és Donald Trump volt elnök bebizonyította, hogy az ország még nem ért el a mélypontra.

Az amerikai politikai rendszer ma már egy valóságshow-ra hasonlít és azzal, hogy Trump ellen csütörtökön vádat emelt egy manhattani esküdtszék, a nézőknek meg kell borzonganiuk, mennyire közönséges és ellenszenves lett a műsor. Valójában, ha ez egy forgatókönyvbe foglalt szappanopera lenne, akkor túl hihetetlen és ízléstelen lenne a tévéközönség számára.

Gondoljunk csak a történetre, amely azzal kezdődik, hogy egy Stormy Daniels színpadi nevű pornósztárnak 130 000 dollárt fizetnek ki hallgatási pénzként, hogy megvásárolják a hallgatását a Republikánus Párt vezető elnökjelöltjével való állítólagos viszonyáról. 

Aztán ott van a harsány vádlott, egy korábbi valóságshow-sztár, aki kétszer vált el és jelenleg egy nála 24 évvel fiatalabb volt modell felesége. 

És ne feledkezzünk meg Braggről, a manhattani kerületi ügyészről sem, akit anyagilag a milliárdos demokrata párti cukrosbácsi, Soros György támogat, és aki annyira szélsőbaloldali, hogy szinte allergiás az állítólagos bűncselekmények üldözésére - hacsak nem önvédelemről vagy republikánus gyanúsítottról van szó.


A jó drámák egyik alapelve, hogy a néző együtt érezzen egy vagy több szereplővel, de ebben az esetben nehéz bárkinek is szurkolni. Kezdjük azzal, hogy eléggé ízléstelen egy olyan elnök, akinek oka lehet arra, hogy titkos pénzt fizessen egy pornó-színésznőnek. 

Úgy tűnik, ő az első amerikai elnök, aki ezt tette, mint ahogyan ő az első olyan is, aki: szerepet játszott egy "Wrestlemania"-szkeccsben; milliárdos lett, miközben hat vállalkozását csődvédelem alatt tartotta a hitelezők kifizetése elől; rajtakapták, amint azzal dicsekszik, hogy fogdossa a nőket; és megpróbált egy idős hölgyet kikényszeríteni az otthonából, hogy helyet csináljon a kaszinója melletti parkolónak. Az illetlen elsőségek listáját még lehetne folytatni. Elég, ha csak annyit mondok, hogy ha Jerry Springer bulvár talk-showja politikusokat látna vendégül, Trump lenne az első, aki meghívást kapna.


A csütörtöki vádemeléssel a kétszer is megvádolt Trump az első jelenlegi vagy volt amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indult. 
A Soros-csapat veszélyes új precedenst teremtett azzal, hogy a büntető igazságszolgáltatási rendszert használta fel egy politikai rivális kiiktatására. 

Azok az emberek, akik olyan sokat beszélnek a szabadság és a demokrácia védelméről, megpróbálják levenni Trumpot az amerikai választók 2024-es választási lehetőségeinek listájáról, lényegében eldöntve helyettük, hogy kit választhatnak. 

Ez egy banánköztársaság viselkedése és innen már tényleg nincs visszaút.
Az is ironikus, hogy minden hibája ellenére Trumpot a rossz okok miatt üldözik. Ahogy az egy kiforgatott igazságszolgáltatási rendszerben jellemző, az állítólagos gonosztevőt nem az állítólagos súlyos bűncselekményei miatt büntetik, hanem az ügy valami kamu vagy jelentéktelen dologról szól.

Nem illegális hallgatási pénzt fizetni, még egy pornósztárnak sem. 

Amint arra Jonathan Turley jogtudós rámutatott, Bragg hét évvel ezelőtti vádakat próbál újraéleszteni, amelyeket mind az amerikai igazságügyi minisztérium, mind a Szövetségi Választási Bizottság méltatlannak talált a vizsgálatra. 


A büntetőjogi vád, amely releváns lehetett volna - politikai adomány bejelentésének elmulasztása -, annak bizonyítását igényelné, hogy a kifizetés kizárólag azzal a céllal történt, hogy segítse Trump elnökválasztási kampányát. Nem nehéz elképzelni más lehetséges motivációkat sem, hogy egy házas híresség és üzletember ilyen kínos vádakat ne hozzon nyilvánosságra.

Bragg, aki azzal az ígérettel kampányolt az ügyészi hivataláért, hogy vádat emel a "Rossz Narancsember", azaz Trump ellen, valószínűleg nyomást érzett, hogy a Trump-gyűlölő támogatóit megnyugtassa azzal, hogy betartja a vállalását. Tavaly bírálatokkal szembesült, miután elutasította, hogy vádat emeljen a volt elnök ellen, ami arra késztette csapatának két vezető ügyészét, hogy undorodva lemondjon. Turley "hosszúnak a politikát és rövidnek a jogot" nevezte Bragg ügyét a volt elnök ellen.

  • Mintha az egész epizód nem lenne elég gusztustalan a maga nemében, a korporációk uralta médiumok a szokásos hype-olás és pörgetés módjára szurkolnak a Demokrata Párt legújabb erőfeszítésének, hogy Trumpot börtönbe juttassák. 
  • Ugyanilyen ízléstelen, hogy Trump a vádat pénzszerzési eszközként használta fel és arra buzdította támogatóit, hogy tiltakozzanak az ő nevében - figyelmen kívül hagyva, hogy az utcai harcok milyen csúnyán elfajulhatnak.

Az a tény, hogy egyáltalán beszélhetünk a Trump-sagáról, jól tükrözi, hogy az amerikai politika mennyire lefelé süllyedt az elmúlt évtizedekben és a méltóság és az illem mindenfajta érzése távoli emlékké vált. 

Még két évtizeddel ezelőtt is nehéz lett volna elhinni, hogy az Egyesült Államokban a választott magas tisztségek színvonala ilyen mélyre csúszik.


John Edwards volt szenátor politikai karrierjének például, aki 2004-ben és 2008-ban is a demokraták elnökjelöltje volt, lényegében véget vetettek a házasságon kívüli viszonyáról szóló leleplezések. 

Régebben azt feltételezték, hogy az ilyen botrányok karriergyilkosok. 

Az 1988-as elnökválasztási versenyben a demokraták éllovasa, Gary Hart szégyenszemre visszalépett, miután híre ment a hűtlenségének. Trump előtt csak egyetlen olyan amerikai elnök volt, akinek válás szerepelt az önéletrajzában és a tehetséges szónok, Ronald Reagan el tudta varázsolni a választókat, hogy elfelejtsék a több mint 30 évvel megválasztása előtt történt szakítást.

Trump utódja, Joe Biden politikai nevetség tárgya volt, miután egy plágium- és becstelenségi botrány megtorpedózta első elnökválasztási kampányát 1988-ban. Mire 2020-ban elindult az elnökválasztáson, már egy idősödő, zavarodott baklövőgép volt, akinek a hazugságai csak egyre gyakoribbak lettek. 

Egy korábbi gyakornok szexuális zaklatással is megvádolta és az egész világ láthatta az interneten azokat a videofelvételeket, amelyeken Biden nyilvános rendezvényeken kényelmetlenül közel kerül fiatal lányokhoz.


A választókat láthatóan nem érdekelte, a média pedig sokkal másképp állt hozzá, mint 1988-ban
, és inkább Biden mellett kampányolt, mintsem a jellemét vizsgálta volna. 

Sőt, amikor a 2020-as választások előtt néhány héttel egy bombasztikus jelentés leleplezte a Biden család befolyással való üzérkedését, a sajtó segített elnyomni a történetet, és azt a hazugságot terjesztette, hogy az orosz dezinformációról van szó. 

A média meglepően kevés érdeklődést mutatott a Biden fia, Hunter által elhagyott laptopon található bizonyítékok iránt, akit egy sikertelen drogteszt miatt kirúgtak a haditengerészeti tartalékosoktól és aki házasságon kívüli gyermeket nemzett egy nővel, akivel állítólag akkor találkozott, amikor a nő sztriptíztáncosnő volt és viszonya volt a bátyja özvegyével is.

➽  A beteg igazság Hunter Bidenről és laptopjáról, aminek eltitkolásáért mindent megtett a globalo-liberális média - Fox News interjú magyarul

Ha ez a legjobb, amit Amerika nyújtani tud, akkor a nemzetnek nagyobb problémái vannak, mint a politikája. Az USA napról napra megosztottabb, diszfunkcionálisabb, lealacsonyodottabb és degeneráltabb lesz. 

Vajon a Római Birodalom, miközben haldoklott, lehetett volna romlottabb és korruptabb, mint Amerika 2023-ban? És ez ismerősen csenghet: a rómaiak felsőbbrendű lénynek tekintették magukat, akiknek sehol sincs párjuk és úgy érezték, hogy arra rendeltettek, hogy uralják a világot.

Róma összeomlása, amikor bekövetkezett, nem volt szép. 

Az állandó háborúk, a túlköltekezés és a politikai instabilitás meggyengítette az alapokat. Az infláció elszabadult, a vagyoni egyenlőtlenségek tovább nőttek, a demokrácia pedig a növekvő politikai erőszak és dekadencia közepette összeomlott. A lepusztult köztársaságot őrültek kormányozták az utolsó napokban, ami felgyorsította a bukását.

Ahogy az amerikai politikát nézzük, ahogyan egy durva valóságshow-hoz hasonlóan hanyatlik, szinte olyan érzésünk van, mintha már láttuk volna ezt a műsort.A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete

Forrás és eredeti cikk címe:  America, the reality TV show, reaches new depths with Trump’s indictment
US politics have gotten even raunchier with the country’s first prosecution of a former president 


➽ Kapcsolódó VilagHelyzete Cikkek: ➽

Joe Biden irányította kenőpénzzel Ukrajnát korrupcióba keveredett fia ügyében is - Joe Biden maga mondta el, de 2 év kellett a főáramú médiának leközölni

VilagHelyzete%202022.%20Szeptember%20Cover%20Duo

Elérhető a VilagHelyzete nyári extra száma 645 oldalon!
📖 A "Háttérhatalom Nagy Könyve" címmel 
VilagHelyzete%202022%20-%20J%C3%BAnius%20Quad
Az egy év alatt elkészített 15 VilagHelyzete e-Könyvújság sorozat legértékesebb darabját és egyedülálló tudásanyagát érheted el és őrizheted meg ezzel a 645 oldalas kiadvánnyal, amit online lapozható formában és letölthető dokumentumként is elküldök neked. A dokumentum bevezető 22 oldala itt megtekinthető

Ezt egy kedves olvasó írta, aki tegnap kapta meg a kiadványt. Az ő engedélyével megosztom hozzászólását:

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1b819dec-b1a7-4ac5-ad2c-2fc58bc4c47f_482x231

424 oldalon érhető el a VilagHelyzete-Könyvújság
2022. április száma ✔
Benne 185 poszt / nemzetközi cikk és videó, 
23 cikk + Exkluzív Extra VilagHelyzete tudásanyag: 
Mire kell felkészülni egy gazdasági összeomlás esetén? - Összes cikk 
VilagHelyzete%202022.%20%C3%81prilis%20Triple%20Cover-min

2022. Márciusi száma ✔ Benne az"ukrán dráma" tudásanyaga + 21 cikkel és 124 extra oldallal
.com/img/a/


Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha valamelyik szám még hiányozna és teljessé szeretnéd tenni az eddig megjelent kollekciót, a 2021. júniusi / júliusi / augusztusi szeptemberi / októberi / novemberi  / decemberi és 2022. januári és 2022. februári számok szintén elérhetőek 2490 Ft-os áron, csak jelezd, hogy mely kiadványokat kéred!
.com/img/a/
.com/img/a/

Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Köszönöm! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

VilagHelyzete%2B-%2BT%25C3%25A1mogat%25C3%25A1s

Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

👉 Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT