"Izraeli rendőrök kifelé!" - Macron kizavarta az izraeli rendőröket a jeruzsálemi francia templomból - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"Izraeli rendőrök kifelé!" - Macron kizavarta az izraeli rendőröket a jeruzsálemi francia templomból

Share This


A francia elnök nagyon ideges lett, amikor a jeruzsálemi Óvárosban található Szent Anna templomba - mely a francia kormány tulajdona - az őt kísérő izraeli rendőrök bementek vagyis próbáltak volna belépni. De a francia elnök szokatlanul mérgesen és felháborodottan kizavarta az izraeli rendőröket onnan, hiszen semmi joguk és keresnivalójuk ott! 


Az esetről készült felvételen jól látható, ahogy kiabál a rendőrökkel és kiküldi őket az épületből. Úgy látszik (bár ritka), de még a francia elnöknek is vannak helyes döntései.Mi, és itt mindenki tökéletesen ismerjük a szabályokat, és nem tetszik az, amit itt csinál, maga, ott előttem, menjen ki” – mondja Macron, miközben az izraeli rendőrökre mutat a tömegben a templom bejáratánál.

Bár az izareliek hozzá vannak szokva, hogy azt hiszik felette állnak mindennek és mindenkinek, de Jeruzsálem nem a zsidóké, hanem több vallás és a történelem része, ezt valószínűleg Macron is pontosan tudja.... 

Ismerjük a szabályokat, senki, senki, oké … nyugodjunk meg. Nagyszerű munkát végeznek a városban, hálás vagyok érte, de kérem, tartsák tiszteletben az évszázados szabályokat, amelyek nem fognak a személyemtől megváltozni, erről biztosíthatom önöket”- rivallt éles hangon az elnök a rendőrökre, miközben a kapu felé mutogatott, hogy kívül tágasabb.A jeruzsálemi Szent Anna templomot 1856-ban ajándékozták az ottománok III. Napóleon császárnak, azóta a francia kormány tulajdona, ezért Macron szimbolikusan még látogatása elején felkereste a keresztények számára szent helyet.
A hagyomány szerint itt állt Joakim és Anna háza, akik Jézus anyjának, Máriának a szülei, és maga Mária is ezen a helyen születhetett.
A keresztesek 1140-ben építették fel a Szent Anna templomot, amelyből aztán muszlim iskola lett, és egészen 1865-ig muszlim tulajdonban volt, amikor a franciáknak ajándékozták.Egyik nagy elődjének, Jacques Chirac-nak szintén volt egy híres vitája izraeli rendőrökkel 1996-os látogatásakor, szintén a jeruzsálemi Óvárosban.

(SBG Buddha - VilagHelyzete)
Forrás: Neokohn.hu
◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT