Botrány: Békéltető tárgyalásra hívták Bagdadba Szulejmáni tábornokot, majd meggyilkolták az egész küldöttséget az amerikaiak - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Botrány: Békéltető tárgyalásra hívták Bagdadba Szulejmáni tábornokot, majd meggyilkolták az egész küldöttséget az amerikaiak

Share ThisA Szolejmani-gyilkosság hátteréről robbant a bomba:
Az amerikaiak csalták Bagdadba, majd mészárolták le az iráni küldöttséget! 

Először csak egy amerikai rádió betelefonálós műsorából értesültem erről az összefüggésről és csakis amiatt éreztem súlyát, mert másnap az egész rádiót megszüntették és a tulajdonos (Hal Turner radio Show)  cikket írt arról, hogy sajnos ez az 'Anonymus' betelefonáló és az általa megosztott összefüggés okozta a törlésüket.Ráadásul hamarabb hangzott el ez az információ így, mert maga az iraki elnök is csak másnap az iraki parlamentben mondta el ezeket. Hogy miket, mindjárt elmondom. Nem mertem leközölni tegnap, mert ha egy komplett rádiót töröltek, akkor nem szerettem volna a VilagHelyzete oldalakat ezzel kockáztatni.Most viszont már a francia Libáration is összerakta a képet.A lényeg és a betelefonáló élő adásban elhangzott véleményét meghallgathatjátok itt, de lefordítva az a fontos, hogy az iráni tábornokot az amerikaiak (vagy a szaúdiak) hívták meg Irakba azzal az ürüggyel, hogy a Szaúd-Arábia és Irán, illetve az USA és Irán közötti feszültségeket enyhítő béketárgyalásokat kezdeményezzenek a legfőbb katonai vezetővel. Ehelyett pontosan tudva, hogy az iraki nemzetközi repülőtéren hol tartózkodik a konvoj, egyszerűen meggyilkolták az egész küldöttséget. Amolyan barbár, de jól bevált középkori módon.Az amerikai rádió cikke kifejti, hogy Edward angol király ugyanezt a régen jól bevált csapdába csalási technikát alkalmazta: elhívlak, hogy béküljünk meg és tárgyaljunk, majd a várban az ellenséges küldöttség minden tagját lemészárolták! (SBG Buddha - VilagHelyzete)
Természetesen a főáramú médiában semmi nem hagzik és hangozhat el erről. De nézzük akkor mi került ebből nyilvánosságra! 


Részleteket hozott nyilvánosságra a Libération francia napilap Kasszem Szolejmani iráni tábornok meggyilkolásáról. A döbbenetes erejű leleplezés az iraki ügyvezető miniszterelnök, Adil Abdul-Mahdi iraki parlamentben elhangzott vasárnapi beszédére épül, és a következőket tartalmazza:Szolejmani tábornok azért utazott Bagdadba, mert Szaúd-Arábiának szánt üzenetet vitt az Irán és Szaúd-Arábia között közvetítő iraki miniszterelnöknek. Az iráni üzenetben javaslatok szerepeltek a két ország közötti feszültség enyhítésére. Szolejmanit akkor gyilkolták meg, amikor Mahdihoz indult, hogy találkozzon az iraki kormányfővel.Néhány nappal azelőtt, hogy Szolejmani Bagdadba utazott volna, Donald Trump arra kérte az iraki miniszterelnököt, hogy közvetítsen az Egyesült Államok és Irán között.


Mahdi parlamenti beszéde szerint az amerikaiak tudhattak az iráni-szaúdi titkos tárgyalásokról, hiszen Szaúd-Arábia az USA szoros szövetségese, és Irak is együttműködik Washingtonnal. Vagyis nem igaz Trump állítása, miszerint védelmi okokból akarták likvidálni a terroristának nevezett iráni tábornokot, nehogy háborút robbantson ki.
Szolejmani diplomáciai küldetést teljesített Irakban, az én vendégem volt. Amit elkövettek ellene, politikai gyilkosság, amit Irak nem vehet tudomásul, hiszen szuverenitását sértették meg vele, szélsőségesen” – mondta az iraki miniszterelnök a parlamentben.

Mahdi egy másik írásos állásfoglalásában az Iszlám Állam terrorszervezet felett győzelmet arató két mártírnak nevezi Szolejmanit és a tábornok vele együtt lemészárolt helyettesét.
Az iraki miniszterelnök megnyilatkozásaiból a Libération arra következtet, hogy a „maffia stílusú leszámolással” az amerikai elnök meg akarta akadályozni Irán és Szaúd-Arábia közeledését, jóllehet ő maga kérte Irakot, hogy közvetítsen a feszültség enyhítése érdekében.A New York Times értesülése szerint Trump 15 perc alatt hozta meg döntését Szolejmani meggyilkoltatásáról. A Pentagon is elképedt, amikor a CIA kezdeményezésére Trump kiadta a parancsot. Nem hitték volna, hogy az elnök ilyen szélsőséges tervet felkarolna.


A vezető nyugati sajtóorgánumok Mahdi beszédéből csak azt a részt idézték, amelyben arra kérte a parlamentet, hogy szólítsa fel távozásra a külföldi katonai erőket Irakból.

Ahogy a főáramú fake news CNN és BBC sem, úgy a magyar „közszolgálati” média sem adott hírt arról, hogyan mutatta be Mahdi miniszterelnök Szolejmani meggyilkolásának hátterét.


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

1 megjegyzés:

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT