Rakétatűz várhat Izraelre a Szulejmáni elleni maffiaszerű amerikai leszámolás után - figyelmeztettek - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Rakétatűz várhat Izraelre a Szulejmáni elleni maffiaszerű amerikai leszámolás után - figyelmeztettek

Share This


Rakétatűz várhat Izraelre a Szulejmáni elleni maffiaszerű amerikai leszámolás utánBár hivatalosan amerikai csapás végzett az iráni parancsnokkal, ám pár nappal Szulejmáni likvidálása után adódik a kérdés, volt-e köze Izraelnek az akcióhoz és annak milyen következménye lehet a zsidó állam biztonságára nézve?


„Halál Izraelre!” – harsogták több ezren az iráni Kerman városában, a Kudsz Erők nevű egység kivégzett parancsnokának szülővárosában. A zsúfolásig megtelt városközpontban immáron sokadik állomásán ravatalozták fel az irán második legfontosabb emberének számító, mélyen tisztelt Szulejmáni tábornokot.A The Times of Israel beszámolója szerint a négy napja kivégzett Kaszim Szulejmánit gyászoló tömegek harsogták az új katonai vezető, Hosszein Szalami szavait és egyszerre tört felszínre az Izrael-ellenes szlogen.

Bosszút fogunk állni, lángba borítunk mindent, ami kedves nekik (az amerikaiaknak). Ott fogjuk lángba borítani őket, ahol csak akarják!” - fogalmazott Hosszein Szalami.
Hosszein Szalami - az Iráni Forradalmi Gárda tábornoka
Abban, hogy a súlyos agressszió és maffiaszerű leszámolás után az iraki parlamentben az amerikai megszállás megszüntetését és az amerikai hadsereg Irakból való eltakarodását követelték, semmi meglepő nincs.Az viszont már aggodalomra adhat okot, hogy az iraki parlamentben ugyanúgy harsongtak a "Halál Amerikára" skandálások.Sőt ma már az is nyilvánvaló, hogy Szulejmáni halála komoly kérdéseket vet fel az izraeli zsidó állam aktuális biztonságára vonatkozóan is.Az amerikai kormány jeruzsálemi diplomáciai testülete külön figyelmeztette állampolgárait, hogy fel kell készülni egy iráni ellencsapásra a régióban található amerikai érdekeltségek ellen. Különös tekintettel a rajtaütésszerű rakétatámadásokra.A The Times of Israel írása vezető izraeli katonai szakértőket idézve azt állítja, nagyon kicsi az esélye annak, hogy Szulejmáni kivégzésének egyenes következménye lenne egy rövid időn belüli pusztító támadás Izrael ellen.Ehhez talán az is kellett, hogy az első hivatalos izraeli katonai vezetői nyilatkozatban, még tegnap, Herzi Halevi az IDF déli parancsnokságának főparancsnoka határozottan fogalmazzon:

Itt nem mi vagyunk a főszereplők. (…) Szulejmáni amerikai érdekeket sértett és kiemelkedő veszélyt jelentett az amerikaiakra a régióban. A kivégzésre úgy kell tekintenünk, mint Amerika és Irán közötti küzdelemre, Irakkal kapcsolatos érdekek miatt. Ez a történet.”


Halevi erről az izraeli médiának nyilatkozott azután, hogy egy miniszterelnöki kabinetgyűlés után kérdezték. A főparancsnok ugyanakkor hangsúlyozta:

Izrael készen áll egy nagyon jelentős reakcióra” abban az esetben, ha Irán palesztin terrorista szövetségesein keresztül próbálná merényletekkel veszélyeztetni a zsidó állam polgárait.Iránban kész tényként kezelik, hogy a Szulejmáni-akció közös amerikai-izraeli hírszerzési munka eredménye volt.Ugyancsak tegnap állt elő legfrissebb kiegészítéseivel ellátott jelentésével egy izraeli katonai-politikai agytröszt. Teóriájuk szerint bár rövid távon Izraelnek nem kell égető veszéllyel számolnia, azzal viszont nem árt ha kalkulál, hogy a jelenlegi feszültség egy hosszabb távú háborúba torkolhat.


Az INSS kutatói arra figyelmeztetnek, hogy akár már ebben az évben számíthatnak katonai akcióra Izrael északi határai mentén.Ennek elsődleges szereplői az irániak és szövetségeseik, akik az amerikaiakkal állnak majd szemben. Utóbbiak viszont természetes partnerként tekintenek Izraelre, így valószínűleg feszült hónapok várnak a térségre, különös tekintettel a zsidó államra. (VilagHelyzete)
Forrás: Times of Israel / Neokohn


◢ BLOG: VilagHelyzete.com◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

1 megjegyzés:

  1. az usa katonái miért alkalmaztak/alkalmaznak szovjetunió mintájú megszállást? rohand le az adott államot, állíts bábkormányt, ami feltétel nélkül mindenben kiszolgál? ez a híres amerikai demokrácia? ha meg az ott élőknek ez nem tetszik, azok terroristák és leverheted őket.. hamis indokokra hivatkozva bizonyítékok nélkül

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT