"Az USA első zsidó elnöke? De ha nem is az, attól még lehetne az!" - mondták a Fehér Házban tartott Hanukán - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"Az USA első zsidó elnöke? De ha nem is az, attól még lehetne az!" - mondták a Fehér Házban tartott Hanukán

Share This

Nagy HANUKA-ünnepség volt a Fehér Házban, ahol a legerősebb háttérből irányító szervezet (AIPAC) számos prominens zsidó vezető társaságában köszönte meg mindazt, amit Trump Izraelért tett és tesz...Sőt ilyet először hallottam elhangzani nyilvánosan (6:50-től a lényeg)
- "Nagy megtiszteltetés itt lenni az Egyesült Államok első ZSIDÓ elnökével! De ha nem is az, attól még lehetne az...

Szeretném megköszönni mindazt, amit tett a zsidó emberekért és szeretném megköszönni, amit tett a zsidó emberekért az ősi hazában is. Ezer évig is emlékezni fognak önre.
És szeretném megköszönni önnek, amit az Egyesült Államokért tett.
Viszont szeretném, ha tudná, hogy mi nem hagyjuk a tábornokainkat egyedül a harctéren a támogatásunk nélkül.... "
- amely egyértelműen azt jelzi (véleményem szerint), hogy a zsidó lobbi támogatni fogja Donald Trumpot a 2020-as elnökválasztás során.... (Ford. és saját megj. SBG Buddha - VilagHelyzete) 


Szerdán, december 11-én a hagyományoknak megfelelően a Fehér Házban tartották az amerikai elnök hanukai ünnepségét, ahol Donald Trump elmondta, hogy mindig ki fog állni a zsidó nép és Izrael érdekei mellett.Az ünnepségen részt vett többek közt az elnök lánya, Ivanka Trump és férje, az elnök tanácsadója, Jared Kushner mellett számos prominens üzletember, így például Robert Kraft, a New England Patriots futballcsapat tulajdonosa és számos rabbi, zsidó vallási és közösségi vezető – számol be a The Jerusalem Post.
„Mindig ünnepelni és tisztelni fogom a zsidó népet” 

– mondta az elnök a fogadáson tartott beszédében, melynek az a hír adott különlegesen emelkedett hangulatot, hogy néhány órával előtt írta alá Trump az az elnöki rendelkezést, mely szerint az amerikai szövetségi kormányzat felhívja minden kormányzati szerv és államilag támogatott intézmény figyelmét arra, hogy tartsák be az IHRA által elfogadott antiszemitizmus definícióját.


Ezt erősítendő tartalmazza az elnöki közlemény, hogy az amerikai szövetségi kormányzat a zsidó népet a továbbiakban nem csak vallási csoportként, de nemzetiségként is elfogadja.

A rendelet értelmében ugyanis megvonható a szövetségi támogatás az oktatási intézményektől, ha nem szállnak szembe az antiszemita kijelentésekkel és jelenségekkel, és nem lépnek fel az Izrael bojkottjára felszólító BDS-mozgalom ellen.


A fogadáson 20 fős zenekar játszott hanukai dallamokat, az étel természetesen glatt kóser volt, Levi Shemtov, chábád rabbi felügyelete alatt. Sokan a résztvevők közül piros kipát viseltek, Trump felirattal.Az ünnepségen republikánus szenátorok és képviselők mellett többen részt vettek a Demokrata párt szenátorai és képviselői közül is.Beszédét Trump elnök lányára és vejére utalva azzal zárta, hogy

Büszke vagyok arra, hogy a zsidó hit családom megbecsült és szerves része”.Az elnököt, az ünnepségről távozóban sokan „Még négy évet!” felkiáltással üdvözölték.◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT