"Európa a terrorhullám növekedését fogja átélni 2018-ban, amint a külföldi ISIS-harcosok high-tech képességeikkel és eszközeikkel, drónjaikkal hazatérnek". - figyelmeztettek szakértők. - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"Európa a terrorhullám növekedését fogja átélni 2018-ban, amint a külföldi ISIS-harcosok high-tech képességeikkel és eszközeikkel, drónjaikkal hazatérnek". - figyelmeztettek szakértők.

Share This

Európa a terrorhullám növekedését fogja átélni 2018-ban, amint a külföldi ISIS-harcosok high-tech képességeikkel és eszközeikkel hazatérnek. - figyelmeztettek szakértők.
Egy iraki rendőr egy drónot tart Arbid falu közelében, a déli Moszul fronton, 2016. november 12-énA dzsihadisták várhatóan visszatérnek az Egyesült Királyságba és az európai kontinensre, és magukkal hozhatják Szíriában és Irakban szerzett készségeket, mint a drónok fegyverré és bombává alakítása, valamint az autóbombák és IED-k iparosított gyártása. - áll a Terrorism and Insurgency Centre jelentésében.


"Az Európába visszatérő külföldi harcosok olyan kritikus készségeket fognak hazatérni, amelyek segítenek a növekvő számú operatív iszlamista hálózatoknak bonyolultabb támadások kivitelezésében"
- mondta Otso Iho, a jelentés szerzője.
ISIS támadja az iraki erőket drónokról ledobott bombákkal 

"Ezen készségek közé tartozik az életképes IED-k építése - Irakban és Szíriában, ahol az iszlám állam ipari méretekben gyártotta az IED-eket - a támadó fegyverekkel kapcsolatos szakértelem, valamint az új fegyverfajták vagy technológiák használata, mint a drónok."Azok, akik figyelik a drónok kereskedelmi forgalmának növekedését jelezték, hogy csak idő kérdése, amikor a terroristák elkezdik bevetni ezeket és felfegyverzett, bombákkal megpakolt drónokat fognak kapni Nyugat-Európa lakói a nyakukba.


A külföldi harcosok visszatérésével kapcsolatos azonnali és közvetlen biztonsági veszély mellett a jelentés arra a következtetésre jutott, hogy jelentős kockázatok jelentkezhetnek a meglévő, európai alapú iszlámhálózatok átalakítása és radikalizálása révén. Iszonyatos mennyiségben növekedett meg az Európában jelen lévő radikális iszlamisták száma.


Úgy gondolják a jelentés készítői, hogy több ezer külföldi harcos már elhagyta az úgynevezett iszlám kalifátust Szíriában, és észrevétlenül átlépte a határt Törökországba.

Nagy-Britanniába rendelkezik a legnagyobb visszatérő dzsihádista tömeggel, hiszen onnan csatlakoztak iszlamisták legnagyobb számban a terrorszervezethez.
Körülbelül 850 brit állampolgár tette meg az utazást a szélsőséges csoporthoz csatlakozva Irakban és Szíriában, 400-an pedig közülük azóta már feltehetően visszatértek.
Sérült emberek azt követően, hogy egy teherautó gyalogosok közé gázolt a Las Ramblas-on, Barcelona belvárosában, Spanyolországban

"Az Egyesült Királyság példa erre a tendenciára, ahol az őket fenyegető börtönbüntetések ellenére a legmagasabb számban tértek vissza fegyveresek Európába. Sőt mintegy fele haza is tért már." - mondta Iho.

Forrás: Telegraph.co.uk
(Írta és fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT