Terrortérképet adott ki Európára a brit titkosszolgálat, ha valaki nyaralni indulna - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Terrortérképet adott ki Európára a brit titkosszolgálat, ha valaki nyaralni indulna

Share This

Vakációzókra szabott terrortérképpel próbálja a nyaralókat segíteni a brit titkosszolgálat. Nem árt vetni rá egy pillantást, mert a magyarok kedvelt nyaralóhelye, Horvátország is felkerült rá.
Két nappal a 41 halálos áldozatot követelő isztambuli merénylet után a hatóságok félreérthetetlen jelzést adtak, mely országokat egyáltalán nem tanácsolják a kikapcsolódásra vágyóknak. A térképről kiderül, hogy az eddig közkedvelt helyek közül alig maradt olyan, ahol minden kockázat nélkül nyaralhatunk.
Egyiptomba gyakorlatilag alig utaznak már, a sokszor olcsó ajánlatok ellenére sem. Aki mégis megteszi, a Sínai-félszige­­­tet­ mindenképpen kerülje el. Tunéziában tavaly 38 életet követelt egy terrortámadás. Horvátország is felkerült a veszélyeztetett helyek listájára, bár a térképen az ijesztő vörös jelölés helyett egyelőre csak narancssárgát kapott.

Az isztambuli merénylet után természetesen Törökország ugrott az egyik legveszélyesebbnek ítélt utazási célpontok élére. Több terrorszervezet is robbantott már itt, csak az elmúlt fél évben négyszer is. A merénylők gyakran turisták által is látogatott helyeket támadtak. A mostani támadás három elkövetőjét azonosították, vezetőjük az Iszlám Állam egy orosz állampolgárságú, dagesztáni származású tagja volt.

Sőt az isztambuli merénylet külön érdekessége: (Link a cikkhez)
Az isztambuli repülőtéren elkövetett merénylet megszervezésével vádolt csecsent Oroszországban már évek óta körözik, de ennek ellenére az EU bírósága blokkolta, hogy kiadják Moszkvának.

Sőt az orosz állampolgárságú csecsen Ahmed Csatajev korábban menekültstátuszt kapott Ausztriában, ami segítette abban, hogy többször is elkerülje kiadatását Oroszországnak, ahol terrorcselekmények elkövetésével vádolják.
2015-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz és jelenleg Szíriában harcol.

Forrás: Terrortérkép Európáról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT