Foglalják le a magán ingatlanokat és területeket a kormányok, hogy szél- és naperőműveket építsenek - mondta a JP Morgan vezetője - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Foglalják le a magán ingatlanokat és területeket a kormányok, hogy szél- és naperőműveket építsenek - mondta a JP Morgan vezetője

Share This
Foglalják le az ingatlanokat, hogy szél- és naperőműveket építsenek, mondja a JP Morgan vezetője - avagy a háttérhatalmi Great Reset terv egyik fontos fázisa léphet életbe...

A JP Morgan vezérigazgatója azt javasolta, hogy a kormányok foglaljanak le magánterületeket szél- és naperőművek építéséhez, hogy elérjék a nettó nullás célkitűzéseket. - számolt be róla a The Telegraph.

A Wall Street-i titán régóta a Demokrata Pártnak adományozó főnöke szerint a zöld energiával kapcsolatos projekteket fel kell gyorsítani, mivel a globális éghajlatváltozás legköltségesebb hatásainak elhárítására nyitva álló ablak egyre jobban bezárul.


Kapcsolódó VilagHelyzete-cikk: 

► Valójában ez áll a lakástulajdon elleni háború mögött? A háttérhatalmi Great Reset Terv legdurvább fázisa kerülhet sorra

Éves részvényesi levelében Jamie Dimon azt mondta: 
"Az engedélyezési reformokra égető szükség van ahhoz, hogy a beruházások időben megvalósulhassanak.

Lehet, hogy még a kisajátítási eljárásra is szükségünk lesz - egyszerűen nem kapjuk meg elég gyorsan a megfelelő beruházásokat a hálózati, napenergia-, szél- és csővezetékes kezdeményezésekhez."
A kisajátításról akkor beszélünk, amikor egy kormány vagy állami hivatal közcélú felhasználásra kényszer-vásárlást hajt végre magántulajdonon és kártalanítja a vagyontárgy tulajdonosát.

A javaslat szokatlan, különösen, ha egy Wall Street-i bank leghosszabb ideje hivatalban lévő vezérigazgatójától származik és vitát válthat ki, mivel az Egyesült Államok államai igyekeznek visszaszorítani a lefoglalási parancsokat.

Iowa államban a törvényhozók hétfőn elfogadtak egy törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy megvédje a magántulajdonosokat a szén-dioxid-vezetékeket üzemeltető vállalatok által alkalmazott kisajátítással szemben.

Jamie Dimon szerint az ukrajnai háború újradefiniálja az országok és a vállalatok energiabiztonsági terveit.

Hozzátette:
"A gazdasági növekedés, az energiabiztonság és az éghajlatváltozás közötti elválaszthatatlan kapcsolatot hangsúlyozza, hogy ma megfizethető és megbízható energiát kell biztosítani és a jövőre nézve meg kell tenni a szén-dioxid-mentesítéshez szükséges beruházásokat. Többet kell tennünk, mégpedig azonnal.

"A haladás felgyorsítása érdekében a kormányoknak, a vállalkozásoknak és a nem kormányzati szervezeteknek egy sor olyan gyakorlati politikai változtatással kell összehangolniuk tevékenységüket, amelyek átfogóan kezelik a bennünket hátráltató alapvető problémákat."
"A tiszta energiát hasznosító technológiákba történő tömeges globális beruházásokra van szükség és évről évre tovább kell növekedniük."
Az Egyesült Királyságban a Szolvencia 2 szabályok reformja várhatóan a megújuló energiával kapcsolatos projektekbe történő beruházási hullámot indít el, miután a biztosítók és a nyugdíjalapok panaszkodtak, hogy az uniós korabeli szabályozás akadályozza őket az infrastrukturális beruházásokban.

Dimon megjegyzései a befektetők közötti feszültségek növekedésével egyidejűleg hangzottak el az éghajlatváltozás kezelésével kapcsolatban.

Decemberben a Vanguard, a világ második legnagyobb vagyonkezelője kilépett Mark Carney globális klímaváltozási szövetségéből, mondván, hogy a csoportnak az éghajlatváltozás kezelése melletti teljes elkötelezettsége "az egyes befektetési cégek nézeteivel kapcsolatos zavart eredményezett".

Jamie Dimon azt mondta: 
"A polarizáció, a bénultság és az elemzés alapvető hiánya nem akadályozhat meg minket abban, hogy korunk egyik legösszetettebb kihívásával foglalkozzunk. A különböző érdekelt feleknek össze kell fogniuk, hogy közös érdekeink mentén, elkötelezetten keressék a legjobb válaszokat."

"A növekedés ösztönzésének együtt kell járnia az energiaellátás jövőjének biztosításával és a jövő generációk számára a tudományosan megalapozott éghajlati célok teljesítésével."
A bankfőnök a múlt hónapban a Szilícium-völgyi Bank (SVB) összeomlása által kiváltott bankválság miatt a szabályozókat is támadta.

Azt mondta, hogy az SVB összeomlása és a Credit Suisse legnagyobb riválisának a kormány által kezdeményezett felvásárlása a szektorba vetett bizalom aláásásával fenyeget.

Hozzátette: 
"Ironikus módon a bankokat arra ösztönözték, hogy nagyon biztonságos állampapírokat birtokoljanak, mivel a szabályozók ezeket nagyon likvidnek tekintették és nagyon alacsony tőkekövetelményeket tartalmaztak".
Jamie Dimon a szabályozókat is óva intette attól, hogy a közelmúlt piaci zavarai után szigorítsák a hitelezőkre vonatkozó szabályokat.

Azt mondta: 
"Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem: 
"Rendkívül fontos, hogy elkerüljük a térdre rogyásig menő, elrugaszkodott vagy politikailag motivált válaszlépéseket, amelyek gyakran az ellenkezőjét eredményezik annak, amit az emberek szándékai indokolnának."
"Itt az ideje, hogy alaposan átgondoljuk és összehangoljuk az összetett szabályozásokat, hogy elérjük a kívánt célokat, kiküszöbölve a költséges hatástalanságot és az ellentmondásos politikákat."

"Nagyon gyakran a keretrendszer egy részében úgy vezetnek be szabályokat, hogy nem mérlegelik más szabályozásokkal kombinálva azok következményeit."

A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete➽ Kapcsolódó VilagHelyzete Cikkek: ➽


Friss interjú Ernst Wolff pénzügyi szakértővel a mostani válság kiváltó okairól, a háttérben irányító erőkről és a lehetséges megoldásokról - Auf1 TV magyar felirattal 
ELEMZÉS: Egy új világrend születésének vagyunk tanúi, ahol a Nyugatnak a lehetőségeihez mérten kell élnie - Itt az ideje, hogy a globális többség elfoglalja az őt megillető helyet a legfelsőbb asztalnál 

VilagHelyzete%2BTelegram%2BBanner

VilagHelyzete%202022.%20Szeptember%20Cover%20Duo

Elérhető a VilagHelyzete nyári extra száma 645 oldalon!
📖 A "Háttérhatalom Nagy Könyve" címmel 
VilagHelyzete%202022%20-%20J%C3%BAnius%20Quad
Az egy év alatt elkészített 15 VilagHelyzete e-Könyvújság sorozat legértékesebb darabját és egyedülálló tudásanyagát érheted el és őrizheted meg ezzel a 645 oldalas kiadvánnyal, amit online lapozható formában és letölthető dokumentumként is elküldök neked. A dokumentum bevezető 22 oldala itt megtekinthető

Ezt egy kedves olvasó írta, aki tegnap kapta meg a kiadványt. Az ő engedélyével megosztom hozzászólását:

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1b819dec-b1a7-4ac5-ad2c-2fc58bc4c47f_482x231

424 oldalon érhető el a VilagHelyzete-Könyvújság
2022. április száma ✔
Benne 185 poszt / nemzetközi cikk és videó, 
23 cikk + Exkluzív Extra VilagHelyzete tudásanyag: 
Mire kell felkészülni egy gazdasági összeomlás esetén? - Összes cikk 
VilagHelyzete%202022.%20%C3%81prilis%20Triple%20Cover-min

2022. Márciusi száma ✔ Benne az"ukrán dráma" tudásanyaga + 21 cikkel és 124 extra oldallal
.com/img/a/


Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha valamelyik szám még hiányozna és teljessé szeretnéd tenni az eddig megjelent kollekciót, a 2021. júniusi / júliusi / augusztusi szeptemberi / októberi / novemberi  / decemberi és 2022. januári és 2022. februári számok szintén elérhetőek 2490 Ft-os áron, csak jelezd, hogy mely kiadványokat kéred!
.com/img/a/
.com/img/a/

Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Köszönöm! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

VilagHelyzete%2B-%2BT%25C3%25A1mogat%25C3%25A1s

Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

👉 Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT