Senkit nem vonnak felelősségre, amiért amerikaiak kivégezték egy család 10 tagját, köztük 7 gyereket - Háborús bűncselekmények - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Senkit nem vonnak felelősségre, amiért amerikaiak kivégezték egy család 10 tagját, köztük 7 gyereket - Háborús bűncselekmények

Share This
Senkit nem vonnak felelősségre, amiért 10 tagú családot, köztük 7 gyereket végzett ki az amerikai hadsereg!
Az, hogy senki nem mond le a kabuli gyerekek megölése és egy 10 tagú család lebombázása miatt, megmutatja az amerikai birodalom igazi arcát

Miközben végre elismerik, hogy az ISIS-K terroristák elleni "jogos" dróncsapás valójában civileket és gyerekeket ölt meg, a Pentagon nem büntet meg senkit, mert ezek a dolgok nem számítanak háborús bűntettnek, ha az USA csinálja őket.
Kenneth McKenzie tábornok, az amerikai Központi Parancsnokság vezetője pénteken "mély részvétét" fejezte ki az augusztus 29-i kabuli dróncsapásban megölt 10 ember - köztük hét gyermek - családjának. Az akciót "abban a komoly meggyőződésben rendelték el, hogy ezzel megakadályozható a haderőinket fenyegető közvetlen veszély", de "hiba volt, és őszinte bocsánatkérésemet fejezem ki" - mondta.

McKenzie ezután azt tette, amihez a Pentagon a legjobban ért: egy powerpoint prezentációt tett ki, amelyben elmagyarázta, hogyan jutott az amerikai "hírszerzés" arra a következtetésre, hogy a fehér Toyotájával munkába és hazafelé tartó 43 éves segélymunkás, Zemari Ahmadi valójában az Iszlám Állam Khoraszán (ISIS-K) terroristája volt, aki a kabuli repülőtéren autórobbantást tervez.

Amit azonban nem tett, az az, hogy lemondott volna, vagy megígérte volna, hogy bárki más, aki részt vett ebben az atrocitásban, ugyanezt fogja tenni - vagy akár megrovásban, felelősségre vonásban vagy más fegyelmi büntetésben részesül.

Azt gondolhatnánk, hogy valakinek ezt kellene tennie, tekintve, hogy gyerekeket öltek meg.
A Pentagon azonban nem így működik. Az amerikai hadsereg két héten keresztül hazudott a dróncsapásról és a korporációk uralta média is ezzel foglalkozott.


McKenzie és az általa vezetett CENTCOM kezdetben azt állította, hogy a jármű "közvetlen veszélyt" jelentett a repülőtérre és a folyamatban lévő légi szállításra és hogy nem voltak civil áldozatok. Aztán azt mondták, hogy lehet, hogy voltak civil áldozatok, de ezt az állítólagos másodlagos robbanásokra fogták. Kiderült ez is hazugság.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Tudjuk, hogy jelentős és erőteljes utólagos robbanások következtek be a jármű megsemmisülése következtében, ami arra utal, hogy nagy mennyiségű robbanóanyag volt benne, ami további áldozatokat okozhatott" - mondta Bill Urban százados, a CENTCOM szóvivője augusztus 29-én.
Ebből szó szerint semmi sem volt igaz!

A New York Times szeptember 10-én közzétett nyomozása szerint, amit az USA gyanúsnak vélt, kiderült, hogy egy amerikai finanszírozású élelmiszerjótékonysági szervezet irodája volt, ahol Ahmadi 14 évig dolgozott.

A fehér Toyotájába rakott gyanús zsákok és konténerek pedig? Laptopok és vízzel teli kancsók, amiket hazavitt.


Ahmadi még vízumot is kért az Egyesült Államokba való kivándorláshoz, mint az egyik "különleges bevándorló", akit a kabuli légihíd állítólag evakuálni akart. Valaki azonban kiadta a parancsot és egy Hellfire rakéta megsemmisítette őt, az autóját és hét gyermekét, akik az üdvözlésére érkeztek.
Az utolsó amerikai járat Kabulból augusztus 30-án éjfél előtt indult el. Joe Biden állítólagos elnök másnap beszédet intézett a nemzethez és "rendkívüli sikernek" nevezte a légi transzportot.

Másnap Lloyd Austin védelmi miniszter és Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a Pentagonban újságírók elé állt és vállon veregették magukat a jól végzett munkáért.


A dróncsapásról kérdezve Milley "igazságosnak" nevezte azt és azt mondta, hogy megölték az ISIS-K "segítőjét".
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
A többiek meghaltak? Igen. Kik voltak ők? Nem tudjuk" - mondta és úgy tűnt, inkább a saját dühéről és fájdalmáról akar beszélni a most véget ért háború miatt.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tizenkét nappal később, hétfőn, miután a Times nyomozása nyilvánosságra került
, a Pentagon szóvivője, John Kirby még mindig azt bizonygatta, hogy a kabuli csapás megakadályozta a repülőtér és az ott állomásozó amerikai erők elleni "fenyegető támadást". Csak péntek délután, amikor Washington hagyományosan minden rossz hírt nyilvánosságra hoz, akkor bukkant fel McKenzie a Pentagon eligazítótermének képernyőjén és adta elő a "hoppá"-t.


Csakhogy ez nem egy "hoppá". Ez háborús bűncselekmény! Gyerekeket öltek meg.


Ahmadi és a gyerekek azért haltak meg, mert a Fehér Háznak keménynek kellett tűnnie, miután az augusztus 26-i kabuli repülőtéren elkövetett öngyilkos merénylet 13 amerikai katonát és 170 afgánt ölt meg, és demonstrálnia kellett a "horizonton túli" képességeket, amelyekről azt állította, hogy rendelkezik vele.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
McKenzie-nek úgy kellett kinéznie, mintha a kivonulás nem lenne megalázó. Milley-nek kompetensnek kellett tűnnie - mint amikor januárban megnyugtatta Kínát, hogy "az amerikai kormány stabil, és minden rendben lesz", miközben a demokratákkal együttműködve Donald Trump elnököt háttérbe szorította és előkészítette Washington DC-t Biden számára" - olvasható egy kedden széles körben idézett könyvben.
Lemondani? Természetesen nem.

Milley egyébként is azt mondta, hogy semmi rosszat nem tett, Biden pedig "teljes bizalmat" szavazott neki.

A helyzet az, hogy Joe, Ken, Mark és mindenki más, aki részt vett a parancsnoki láncban, gyerekeket ölt. 
És ami még rosszabb, ezt azonnal tudniuk kellett.

A helyi média azonnal beszámolt a civil áldozatokról, majd az olyan csatornák, mint a CNN is. Az RT napokkal a Times nyomozásának megjelenése előtt interjút készített a túlélőkkel.

Valaki komolyan azt állítja, hogy a New York Timesnak megvoltak az erőforrásai és a képességei, amit a végtelenül jobban finanszírozott Pentagonnak és a CIA-nak nem?

Vagy túlságosan el voltak foglalva a kritikai fajelmélet tanulmányozásával és a hazai "sajnálatra méltók" megtisztításával ahhoz, hogy odafigyeljenek arra, hogy melyik fehér Toyotát robbantják fel Kabulban? Amúgy sem néznek ki mind egyformán?

Ők voltak. És gyilkoltak. Mégpedig gyerekeket.

És nem is ez volt az első alkalom.
A 2015 októberében közzétett "Drone Papers" szerint, amely részletezi az amerikai dróncsapásokat Afganisztánban, Szomáliában, Jemenben és máshol, az áldozatok akár 90%-a ártatlan volt - de a hadsereg mégis terroristáknak minősítette őket.

- Az ezt feltáró Daniel Hale-t még júliusban 45 hónapra börtönre ítélték!

- A CIA kínzási programját leleplező John Kiriakou szintén rács mögé került.

- Julian Assange, a WikiLeaks alapítója még mindig egy angol börtönben ül, egy évtizeddel azután, hogy leleplezte az Egyesült Államok iraki háborús bűneit.


Eközben a tábornokok és politikusok, akik gyerekeket gyilkolnak és más háborús bűnöket követnek el - kitüntetéseket és előléptetéseket, hízelgő jutalmazásokat, buja nyugdíjazásokat kapnak a "védelmi" iparágakban. És persze hatalmat.

Így működik a birodalom.
Mindig is így működött, még akkor is, ha a gyermekgyilkos vezetői a "demokrácia védelméről", a "szabályokon alapuló nemzetközi rendről" és a "nők és lányok emberi jogairól" beszélnek.

Mondja ezt a kétéves Malika Ahmadi és Sumaya Yousoufi lányoknak, akiket augusztus 29-én öltek meg Kabulban.

Remélem, a szellemeik kísértenek titeket nyomorult életetek hátralévő részében.

A teljes cikket fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT