A DARPA finanszírozását kérték, hogy módosított koronavírusokkal fertőzzenek meg denevéreket már 1,5 évvel a járvány előtt - Hatalmas leleplező dokumentumok - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A DARPA finanszírozását kérték, hogy módosított koronavírusokkal fertőzzenek meg denevéreket már 1,5 évvel a járvány előtt - Hatalmas leleplező dokumentumok

Share This
Kiszivárgott dokumentumok szerint a DARPA 14 millió dolláros projekt finanszírozását fontolgatta, hogy 2018-ban módosított koronavírusokkal fertőzzék meg a kínai denevéreket - áll a kiszivárgott jelentésekben.
A Covid-19 eredetét vizsgáló tudóscsoport által közzétett dokumentumokból kiderült, hogy az ellentmondásos amerikai non-profit EcoHealth Alliance 2018-ban 14 millió dollárt kért egy olyan projektre, amely kínai denevéreket tett volna ki módosított koronavírusoknak.
Mintegy 18 hónappal már az első Covid-esetek megjelenése előtt a három és fél évig tartó tanulmány azt tervezte, hogy denevér-koronavírusokból származó, de "újszerű kiméra-szerű tüskefehérjéket" tartalmazó, bőrön áthatoló részecskéket juttatnak a kínai Yunnan tartományban található denevérbarlangokba. A cél az emberre történő átvitel tanulmányozása és megelőzése volt.

A "Project Defuse" elnevezésű javaslatot az EcoHealth Alliance nyújtotta be finanszírozási megfontolásra az Egyesült Államok fejlett védelmi kutatási projektek ügynökségének (DARPA) újonnan megjelenő kórokozó veszélyek megelőzésére irányuló kezdeményezésének részeként.

A javaslatot végül biztonsági aggályok miatt elutasították.


A csoport azt állította, hogy a dokumentumokat egy ismeretlen bejelentőtől szerezte meg.
A dokumentumokat innen le lehet tölteni:
Az EcoHealth elnöke, Peter Daszak brit zoológus szerepel a Defuse projekt felelőseként, amely a Wuhan Institute of Virology (WIV) és több amerikai egyetem, valamint az US Geological Survey National Wildlife Health Center és a Palo Alto Research Center együttműködésében jött volna létre.

A hónap elején a The Intercept oknyomozó hírportál felfedte, hogy szövetségi ügynökségek, köztük az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézetek összesen 3,1 millió dollárt adtak az EcoHealth Alliance-nek - ebből közel 600 000 dollárt részben arra használtak fel, hogy a WIV-ben "azonosítsák és megváltoztassák az embereket valószínűleg megfertőző denevérkoronavírusokat".

A Telegraph szerint a DRASTIC által a héten közzétett dokumentumokat a jelek szerint a Trump-kormányzat egy korábbi tagja megerősítette, hogy azok valódiak.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Ezek szerint a kutatók a denevérkoronavírusokat akarták úgy alakítani, hogy azok "az emberre jellemző hasadási helyeket" célozzák meg. Ez megkönnyítené a vírus bejutását az emberi sejtekbe. 
A DRASTIC közleményében azt írta, hogy a javaslatban szereplő "humánspecifikus hasadási helyek tervezett bevezetésének tárgyalása" azt jelzi, hogy a "szélesebb tudományos közösség által a mesterséges behelyezés plauzibilitásának alaposabb felülvizsgálata indokolt".

Bár a DARPA "Biológiai Technológiák Irodája" elutasította a projektet, mivel az "potenciálisan "funkciónyerés" kutatást" foglalna magában anélkül, hogy felmérné az ezzel járó kockázatokat, nyitva hagyta az ajtót a jövőbeli finanszírozás előtt, mivel a javaslatban "több, nagy érdeklődésre számot tartó összetevő" volt.

Egy sajtóorgánum igazolási kérelmére a DARPA kijelentette, hogy "soha nem finanszírozott sem közvetlenül, sem közvetve alvállalkozóként semmilyen tevékenységet vagy kutatót, amely az EcoHealth Alliance vagy a WIV szervezethez kapcsolódik".

A dokumentumok nem mutatnak be semmilyen meggyőző bizonyítékot annak a vitatott elméletnek az alátámasztására, hogy a Covid-19 egy kínai laboratóriumból szivárgott ki, de rávilágítanak arra a tényre, hogy az amerikai ügynökségek a világjárványt megelőző években érdeklődést mutattak a denevérkoronavírusokkal kapcsolatos kockázatos kutatások iránt.

Az év elején az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői mintegy egy hónapot töltöttek Kínában, és jelentésükben arra a következtetésre jutottak, hogy a 2019-ben Wuhanban azonosított esetek feltehetően "zoonózisos forrásból származnak, mivel [az eredetileg fertőzöttek közül] sokan arról számoltak be, hogy a Huanan Tengeri Nagykereskedelmi Piacot látogatták vagy ott dolgoztak".

A jelentéssel kapcsolatos amerikai szkepticizmus azonban újabb vizsgálatot követelt az ENSZ egészségügyi szervétől. Júliusban a WHO a vizsgálatok második szakaszára szólított fel, amely magában foglalná "az érintett laboratóriumok és kutatóintézetek ellenőrzését" Wuhanban. Kína egészségügyi miniszterhelyettese, Zeng Yixin azonban azt állította, hogy a terv "a józan ész iránti tiszteletlenséget és a tudomány iránti arroganciát" mutatja.

A teljes cikket fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT