Szaúd-Arábia védelméhez kér még több pénzt a NATO a tagországaitól. - De miért támogassunk népirtást végrehajtó diktatúrát? - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Szaúd-Arábia védelméhez kér még több pénzt a NATO a tagországaitól. - De miért támogassunk népirtást végrehajtó diktatúrát?

Share This
Szaúd-Arábia védelméhez kér még több pénzt a NATO a tagországaitól. 💩 😂 😕 😟

Mark Esper amerikai védelmi államtitkár a következő hetekben arról próbálja meggyőzni a NATO többi tagját, hogy növeljék hozzájárulásukat Szaúd-Arábia és a többi Öböl-menti ország védelme érdekében, a (szerintük létező és propagandaként hirdetett) "iráni fenyegetés" miattírja az Israel Hayom lap az AP hírügynökség alapján.A törekvés egy nagyobb amerikai kampány része, amelynek célja, hogy a NATO-szövetségesek vállaljanak jelentősebb szerepet az Öböl-menti régióban, például küldjenek hadihajókat, repülőket, vagy védelmi rendszereket.

Az Egyesült Államok már korábban küldött három Patriot légvédelmi rendszert, vadászgépek, valamint más repülők tucatjait, és egyéb katonai felszereléseket Szaúd-Arábiának.

Az egyik Patriot-rendszert kedden tekintette meg az államtitkár a Prince Sultan légibázison, Rijád közelében, ahol azt mondta: Szaúd-Arábia segíteni fog csökkenteni az Egyesült Államok kiadásait, például az országban állomásozó háromezer amerikai katona költségeit.


©2019 Neokohn. Minden jog fenntartva!A rakéták előtt állva, a szaúdi sivatagban, a kíséretében utazó újságíróknak azt mondta, már beszélt francia, brit és német kollégájával.
„Úgy tervezem a hét második felében Brüsszelbe utazom és ezekre a beszélgetésekre építve folytatok tárgyalásokat.”Az Egyesült Államok 14 ezer katonát küldött a régióba május óta, és azóta is növelte erőfeszítéseit, hogy feltételezhetően iráni rakéták és drónok támadtak meg szaúdi olajlétesítményeket múlt hónapban.

Tették mindezt annak ellenére, hogy Donald Trump elnök kijelentette, hogy csapatait kihozza a Közel-Keletről és befejezi az amerikai részvételét a „végtelen háborúkban”.
A szeptember 14-i támadás a szaúdi olajlétesítmények ellen, valamint a korábbiak az olajvezetékek és tankerhajók ellen, Trump azon döntéséből származik, hogy egyoldalúan kilépett az atomalkuból és szankciókat vezetett be Teheránnal szemben.

A szaúdi vezetők ezen a héten egynapos találkozót tartottak az Öböl-térség és Európa védelmi vezetői részvételével, ahol segítséget kértek országuk megvédéséhez.

Kenneth McKenzie tábornok, az Egyesült Államok legfontosabb közel-keleti katonai parancsnoka is részt vett a találkozón.

Közvetlenül azután, hogy Esper hétfőn landolt Rijádban, McKenzie beszállt a repülőgépre, és körülbelül fél órát beszélgettek. Az egyeztetésről nem árultak el részleteket, de valószínűleg a tábornok ismertette az államtitkárnak a szaúdiak biztonsági igényeit.

McKenzie valószínűleg beszélt az Egyesült Államok csapatainak Szíriából való kivonásáról és a jelenlegi tervekről, hogy legalább ideiglenesen tartsanak fenn bizonyos erőket Irakban.

Esper keddi látogatásán először láthatta élőben a szaúdi légibázison az odatelepített amerikai csapatokat és rakétavédelmi rendszert. Azt mondta, nem szokatlan, hogy a művelet bizonyos költségeit egy megállapodás alapján a szaúdiak kifizetik.

Arra a kérdésre, hogy a pénz elfogadásával és a cserébe nyújtott katonai segítségért nem válik-e az Egyesült Államok egy zsoldoshadsereggé, Esper azt mondta, hogy nem, mert Washington nem a pénzért csinálja ezt, hanem Irán megállítása érdekében.

Csak néhány kérdésem és hozzáfűznivalóm lenne: 


Létezik még ember a Földön, aki ennyi év után elhiszi ezeket a hazugságokat?- Vajon a jemeni néprirtásban nem ugyanolyan cinkos mindenki, aki Szaúd-Arábiát fegyverekkel támogatja?

- Ha a kurdok ellen végrehajtott török támadás népirtás és leállítják a fegyvereladást Törökországnak, vajon miért élvez más elbánást a véres szaúdi diktatúra, mely Jemenben folytat háborút és népirtást a világ jelenlegi egyik legnagyobb humanitárius katasztrófáját okozva? (SBG Buddha - VilagHelyzete saját megj.)Forrás: IsraelHayom.com

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT