Spanyolország a NATO nyomása ellenére is meg fogja tankolni az orosz hajókat, a britek pedig jobban teszik, ha 'eltakarodnak' Gibraltárból. - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Spanyolország a NATO nyomása ellenére is meg fogja tankolni az orosz hajókat, a britek pedig jobban teszik, ha 'eltakarodnak' Gibraltárból.

Share ThisSpanyolország a NATO nyomása ellenére is meg fogja tankolni az orosz hajókat, a britek pedig jobban teszik, ha 'eltakarodnak' Gibraltárból.


Hétfőn Spanyolország ENSZ-nagykövete, Santos Maraver az ENSZ-ben a gyarmatosítás megszüntetésére létrehozott bizottságban megtartott beszédében számonkérte Anglián a Gibraltárban még mindig jelen lévő katonai érdekeltségeit.Nagy-Britannia 1704, a spanyol örökösödési háború óta birtokolja Gibraltárt. Santos megismételte, hogy Spanyolország Gibraltár és az „illegálisan elfoglalt” "csücsök" visszaadását kérte, hozzátéve, hogy a brit katonai jelenlét a dekolonizációs vita középpontjában fog továbbra is maradni.
Eközben az orosz járőrhajó, a Vaszilij Bikov kikötött Ceuta kikötőjében, mely viszont az afrikai kontinensen lévő spanyol enklávé.Az hogy üzemanyaggal látják el és megtankolják az orosz hajókat jelzi, hogy nem igazán érdekli őket a közeli brit terület.Spanyolország már többször került nyomás alá NATO-beli szövetségesei részéről, amiért megtankolja Ceután az orosz hajókat.Az előző, Mariano Rajoy kormánya ezt a gyakorlatot 2016-ban jegelte, viszont a 2018-as választásokon győztes szocialista Pedro Sanchez újra elindította. 
Képen az orosz Kuznyecov Admirális repülőgéphordozó anyahajó
Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT