"A sajtószabadság ellen indított támadást az USA az RT News ellehetetlenítésére tett intézkedésekkel" - mondta Putyin, aki választ ígért. Az igazsággal kell kihívást jelenteni, nem betiltással! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"A sajtószabadság ellen indított támadást az USA az RT News ellehetetlenítésére tett intézkedésekkel" - mondta Putyin, aki választ ígért. Az igazsággal kell kihívást jelenteni, nem betiltással!

Share This


A sajtószabadságot ért súlyos amerikai támadás után, mely az orosz hírcsatornák egyre népszerűbb térnyerése ellen irányult, most Vlagyimir Putyin a reciprocitás elve alapján hasonló választ ígért az amerikaiaknak...."A média elleni támadás az a szólásszabadság elleni támadás egyben, ehhez nem fér kétség. Mi nagyon csalódottak vagyunk." - mondta Putyin az APEC ázsiai csúcson tartott sajtótájékoztatón. 

Az orosz parlament jelenleg megvitatja a választ és "kemény javaslatoknak" fog hangot adni. 
"Természetesen válaszolni fogunk a támadásra és és az reciproka lesz az amerikainak." - mondta Putyin, aki kifejtette:

"a média szerepe az, hogy információkat nyújtson és kifejezze perspektíváit."


"Ezzel szemben lehet kíhvásokat intézni, de nem azzal, hogy betiltunk, leállítunk médiumokat (lásd RT News), vagy olyan feltételeket hozunk, amiket lehetetlen megadni, ha professzionális munkát akarnak végezni." 
"Ki lehet hívni a médiát azáltal, hogy bemutatják a saját nézetüket és perspektívájukat, bemutatják a saját információikat a közönségnek", (aztán a nézők majd eldöntik)

- Jelentette ki az orosz elnök az egyre súlyosabb RT News és más orosz tulajdonú hírcsatornákat ért amerikai betiltásra reagálva...


"Szeretném felhívni a figyelmüket arra a tényre, hogy nem volt és nem is lehetett volna médiáink között semmiféle konfrontáció az amerikai választási kampány idején.

Sőt a legutóbbi kongresszusi vizsgálat is azt igazolta, hogy az orosz hírdetések alig néhány tizednyi vagy századnyi mértékben befolyásolhattak volna bármit is..."
- tette hozzá.


Mint arról tegnap már beszámoltam a VilagHelyzete FB-oldalán: 

Teljes nyílt médiaháborút indított az USA-t kézben tartó hatalom a legnagyobb tényfeltáró RT News ellen....
Az amerikai kormány arra kényszeríti az Egyesült Államokban működő Russia Today America nevű angol nyelvű tévéhálózatot, hogy külföldi ügynökként regisztráltassa magát, mégpedig november 13-i, jövő hétfői határidővel, amit a tévé főszerkesztője, Margarita Szimonján „emberevő határidőnek” nevezett.

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közölte, már a jövő héttől kezdődően visszavágnak az amerikai kormánynak. Zaharova elmondta, a tévé bezárására irányuló lépés egyértelműen azt mutatja, hogy Washington megrettent, amiért a Russia Today világszerte egyre népszerűbb.

Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com
)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT