Elon Musk kirúgja a Twitter teljes vezetőségét - A milliárdos jelenleg a közösségi médiaóriás egyetlen igazgatója és további változtatásokat ígért - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Elon Musk kirúgja a Twitter teljes vezetőségét - A milliárdos jelenleg a közösségi médiaóriás egyetlen igazgatója és további változtatásokat ígért

Share This
Elon Musk kirúgja a Twitter teljes vezetőségét - A milliárdos jelenleg a közösségi médiaóriás egyetlen igazgatója és további változtatásokat ígért
Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója feloszlatta a Twitter teljes igazgatótanácsát, miután felvásárolta a közösségi médiaóriást - derül ki a pénzügyi szabályozókhoz hétfőn benyújtott jogi dokumentumokból.

A Washington Post által megszerzett interjúk és dokumentumok szerint Musk állítólag azt tervezi, hogy akár 25 százalékkal is leépíti a platform dolgozóinak létszámát.
Az új tulajdonos belső köre a hírek szerint most dönt arról, hogy ki lesz része az elbocsátások első körének, amely várhatóan több mint 7000 embert érint majd szinte az összes részlegből, beleértve az értékesítést, a terméket, a mérnököket, a jogi, valamint a bizalmi és biztonsági részleget - idézi a lap egy forrást.

Bár Musk nem erősítette meg kifejezetten a terveket, korábban aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy túl sokan vannak vezetői pozíciókban a vállalatnál.

Amikor megkérdezték tőle, hogy mi a "legjobban elrontott dolog a Twitternél", Musk azt válaszolta, hogy úgy tűnik, "10 ember 'menedzsel' minden egyes embert, aki kódolási tevékenységet végez".
https://twitter.com/spideycyp_155/status/1586686007382278146


Egyesek most aggályokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a tömeges elbocsátások instabilitáshoz vezethetnek a vállalatnál és még több zaklatást és trollkodást eredményezhetnek a platformon. Musk azonban hangsúlyozta, hogy az "egyszemélyes" igazgatósága csak átmeneti és megnyugtatta Twitter-követőit, hogy egyelőre minden moderáció változatlanul működik a Twitteren.

A milliárdos kifejtette, hogy most egy tartalommoderációs tanácsot alakít és megjegyezte, hogy a Twitter tartalmi irányelveinek bármilyen változtatására és a fiókok visszahelyezésére csak e tanács összehívása után kerülne sor.

Musk a múlt héten véglegesítette a Twitter 44 milliárd dollárért történő megvásárlását egy közel hat hónapig tartó viharos felvásárlási folyamatot követően.

Miután a Twitter által benyújtott per végül kikényszerítette a felvásárlást, Musk első lépése vezérigazgatóként az volt, hogy kirúgta a vállalat négy legmagasabb rangú vezetőjét, köztük a korábbi vezérigazgatót, Parag Agrawalt, kijelentve, hogy "nincs bizalma" a közösségi médiaóriás vezetésében.

A milliárdos kijelentette, hogy szerinte a Twitter az új nyilvános főtér és hangsúlyozta a platformon a túlzott pártpolitikai cenzúra elleni küzdelem fontosságát.

Kitart amellett is, hogy nem azért vásárolta meg a Twittert, hogy "több pénzt keressen", hanem hogy "segítse az emberiséget". (A teljes cikket fordította: VilagHelyzete)

A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete

Forrás és eredeti cikk címe:VilagHelyzete%2BTelegram%2BBanner
VilagHelyzete%202022.%20Szeptember%20Cover%20Duo

Elérhető a VilagHelyzete nyári extra száma 645 oldalon!
📖 A "Háttérhatalom Nagy Könyve" címmel 
VilagHelyzete%202022%20-%20J%C3%BAnius%20Quad
Az egy év alatt elkészített 12 VilagHelyzete e-Könyvújság sorozat legértékesebb darabját és egyedülálló tudásanyagát érheted el és őrizheted meg ezzel a 645 oldalas kiadvánnyal, amit online lapozható formában és letölthető dokumentumként is elküldök neked. A dokumentum bevezető 22 oldala itt megtekinthető

Ezt egy kedves olvasó írta, aki tegnap kapta meg a kiadványt. Az ő engedélyével megosztom hozzászólását:

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1b819dec-b1a7-4ac5-ad2c-2fc58bc4c47f_482x231

424 oldalon érhető el a VilagHelyzete-Könyvújság
2022. április száma ✔
Benne 185 poszt / nemzetközi cikk és videó, 
23 cikk + Exkluzív Extra VilagHelyzete tudásanyag: 
Mire kell felkészülni egy gazdasági összeomlás esetén? - Összes cikk 
VilagHelyzete%202022.%20%C3%81prilis%20Triple%20Cover-min

2022. Márciusi száma ✔ Benne az"ukrán dráma" tudásanyaga + 21 cikkel és 124 extra oldallal
.com/img/a/


Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha valamelyik szám még hiányozna és teljessé szeretnéd tenni az eddig megjelent kollekciót, a 2021. júniusi / júliusi / augusztusi szeptemberi / októberi / novemberi  / decemberi és 2022. januári és 2022. februári számok szintén elérhetőek 2490 Ft-os áron, csak jelezd, hogy mely kiadványokat kéred!
.com/img/a/
.com/img/a/

Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Köszönöm! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

VilagHelyzete%2B-%2BT%25C3%25A1mogat%25C3%25A1s

Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

👉 Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT