Az ukrán fasiszták 17 civilt öltek meg ballisztikus rakátával Donyeckben, 28-an megsebesültek - 18+ sokkoló felvételek - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az ukrán fasiszták 17 civilt öltek meg ballisztikus rakátával Donyeckben, 28-an megsebesültek - 18+ sokkoló felvételek

Share This
Civilek haltak meg, mert Donyeckben ballisztikus rakéta csapódott be - állítja a DPR
A donbásszi köztársaság illetékesei szerint legalább 17 ember halt meg a lövedéktől.

Egy Tochka-U ballisztikus rakéta csapódott be hétfőn Donyeckbe, a Donyecki Népköztársaság (DPR) fővárosába - közölték tisztviselők. A bejelentett incidens az ukrajnai orosz katonai hadjárat közepette történt.
Eduard Baszurin, a DPR katonai szóvivője elmondta, hogy a rakétát elfogták és megsemmisítették a levegőben, de az egyik robbanó alkatrészének sikerült becsapódnia a városba. A DPR védelmi tisztviselői arról számoltak be, hogy legalább 17 ember meghalt és 28 megsebesült.

"Ha a rakétát nem lőtték volna le, sokkal több áldozatunk lett volna" - mondta a médiának Denis Pushilin, a DPR vezetője. Hozzátette, hogy a rakéta egy része Donyeck központjában, a kormány főépületétől nem messze zuhant le.

Pusilin azt állította, hogy a rakéta kazettás bombával volt megtöltve.

A becsapódás pillanata:

Arra a riporteri kérdésre, hogy Moszkva terrorcselekménynek tekinti-e az incidenst, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt válaszolta: "Minden kétséget kizáróan a polgári lakosság elleni támadásról van szó".

Ez a videó is jól mutatja, milyen erős és hatalmas volt az utcán robbanó ukrán ballisztikus rakéta becsapódása Donyeckben. 
Videó a becsapódás után: 

 A rakéta pusztítása után:
Közben Pavlo Kijrilenko, egy regionális ukrán tisztségviselő azzal vádolta meg Oroszországot, hogy hétfőn Tochka-U rakétákkal és más lövedékekkel lőtte a Donyecktől északra fekvő Avdejevka városát. Elmondása szerint házakat, egy iskolát és egy vegyi üzemet ért találat.

Az RT nem tudta függetlenül ellenőrizni egyik állítást sem.

Avdeevka a DPR határain belül található, de 2014 óta, amikor a köztársaság a kijevi puccsot követően elszakadt az országtól, az ukrán erők ellenőrzése alatt áll.

Szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: Hírszerzési információk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT