Online kaszinók világszerte a jogszabályok értelmében - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Online kaszinók világszerte a jogszabályok értelmében

Share This
Description: Hogyan ne vesszen el a kaszinók szabályozásának világában. Ismertető leírás az online szerencsejátékok jogi környezetéről, előírásairól. 

Online kaszinók világszerte a jogszabályok értelmében 

Az online szerencsejáték kicsit sem új fogalom, amelyet a nulláról kellene megvizsgálni. Sok országban vitatott téma volt és még mindig az. Ráadásul nincs új téma a kialakulásában, hiszen a szerencsejáték ősidők óta létezik. 

Az ősi civilizációktól a mezopotámiai időszakig számos bizonyíték támasztja alá a játék létezését. Egyesek ügyességi játéknak, mások szerencsejátéknak tekintik. Döntések halmazát, kockázatot, nyereményt foglal magában, ami a valószínűségre épülő játék. 

De hogy milyen körülmények között és milyen környezetben működhetnek manapság ezek a játékok és kik azok, akik szervezhetik, az egy igen komoly téma. Ennek ismérveit próbáljuk röviden bemutatni az alábbi cikkben.

A szerencsejáték-jogszabályok általánosságbanA valódi pénzes kaszinó online korában már szinte mindenki találkozott valamilen hirdetéssel, vagy bannerrel, esetleg platformmal, ahol az ilyenfajta játékot hirdetik, vagy lehet kipróbálni. Az érdekesség ezeket az online operátorokat tekintve, hogy nincs olyan globális szervezet, amely irányítaná az online szerencsejáték ipart. Valószínűleg egy sem lesz, mivel túl sok külön érdekelt fél van ahhoz, hogy ez megtörténjen. Ez tényleg nagyon rossz, de ez már csak így van. Ennek a ténynek a legnagyobb hátránya, hogy ez azt jelenti, hogy az online szerencsejátékokkal kapcsolatos törvények vadul változhatnak attól függően, hogy hol él valaki. A tevékenység a világ egyes részein szigorúan tilos, máshol teljesen legalizált. Ami még ennél is rosszabb, hogy a világnak vannak olyan részei, ahol a törvények kissé zavarosak. 

 Érdemes megjegyezni, hogy legalábbis a legtöbb régióban a helyi törvények általában a szerencsejáték oldalak üzemeltetőire vonatkoznak, nem pedig azokra, akik ezeken a platformokon játszanak. Nagyon ritka, hogy egy országban olyan törvények létezzenek, amelyek kifejezetten tiltják az egyének számára, hogy fogadjanak az interneten, vagy valódi pénzben pókerezzenek. Mindazonáltal az olyan zavaros törvények, mint például az Egyesült Államokban tapasztalható, gyakran okoznak némi tétovázást. Vannak, akik egyszerűen nem akarják megkockáztatni, hogy olyasmit csináljanak, amit nem kellene, még akkor sem, ha egyáltalán nem egyértelmű, hogy nem kellene megtenniük. 

Komoly jogi tapasztalattal és rengeteg munkával ki lehet deríteni, hogy pontosan milyen szabályok vonatkoznak a játékosokra a nemzetközi jogban, de az ügy nagyon zavaros lehet. Azonban az a trend látszik, hogy a legtöbb ember szabadon játszhat az interneten anélkül, hogy félnie kellene a törvények megszegésétől. Ezt azonban érdemes saját kezűleg ellenőrizni megfelelő forrásokból, ha aggódik. Érdemes lehet megnézni, hogy a legtöbb ország szerencsejáték törvényei milyen részleteket tartalmaznak.

Ahol az internetes szerencsejáték legálisAz internetes szerencsejáték a közelmúltban hatalmas vita tárgyát képezi, és különböző országok különböző stratégiákkal közelítették meg ugyanezt. Az online szerencsejátékok az online tér 21. századi fellendülése óta népszerűek. Sok országban a gyakorlat illegális fordulatot vett hatalmas népszerűsége és szabályozás hiánya miatt. Az online szerencsejáték sok ország szürke területe, mivel külföldi tranzakciók esetén nehéz kezelni és nyomon követni az ilyen pénzügyi tranzakciókat. Így nagyon fontossá válik egy legalizált minta megértése és elhatárolása. Például az afrikai régióban az internet elérhetősége is alapvető probléma, így nem annyira van terítéken az online szerencsejáték jogi szabályozása, bár már ezen a területen is óriási fejlődés látható a térségben. Egy olyan országban, mint például India, ahol hatalmas a lakosságszám és széles körben használják az internetet, nagyon valószínű, hogy a fogadásokat illegálisan bonyolítják le, ha nem biztosítanak megfelelő rendelkezéseket.

A tengerentúlon, Kanadában a jogszabályok értelmében nem egyértelmű az online szerencsejáték szabályozása, de a törvény szerint nem illegális. Ezenkívül nincs megfelelő mechanizmus ennek szabályozására. Az Egyesült Államokban néhány állam legalizálta az online szerencsejátékot, de néhány államban még mindig nyitott vita tárgya, hogy pontosan hogyan lehetne szervezett jogi keretek közé szorítani, így addig nincs engedélyezve. Az olyan országokban, mint Japán, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kína és Thaiföld törvényei rendelkeznek a legális online szerencsejátékról. Magyarországon az állami szerencsejáték teljesen legális és bátorítják is az embereket, hogy ezt a fajta módot használják a kevésbé szabályozott és követhető nemzetközi szerencsejátékkal szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT