Kiderült: a brit kormány pánikolt, mert 1990-ben Prága fel akarta oszlatni a NATO-t és egy semleges Európát akart! Ezt meg kellett akadályozniuk! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Kiderült: a brit kormány pánikolt, mert 1990-ben Prága fel akarta oszlatni a NATO-t és egy semleges Európát akart! Ezt meg kellett akadályozniuk!

Share This


A brit nemzeti levéltárból az 1990-es évek elejéről származó dokumentumok kerültek napfényre, amelyek azt mutatják, hogy a brit vezetés erősen megijedt Csehszlovákia poszt-kommunista vezetőinek „erősen semleges nézeteitől”.London úgy döntött, hogy csírájában fojtja el azt a veszélyt, ami szerint Prágából érkezik.1990 tavaszán Václav Havel cseh elnök és Jiri Dienstbier külügyminiszter Londonba látogatott, hogy kiálljanak egy biztonságos, az Atlanti-óceántól az Uralig szabad Európáról alkotott jövőképük mellett.

Mindketten a Varsói Szerződés és a NATO feloszlatása, valamint a szovjet és amerikai csapatok Európából történő kivonása mellett érveltek.
Londonban oly erősnek érezték a kommunizmus alatt a börtönt is megjárt Václav Havel elnök erkölcsi tekintélyét, hogy aggódtak, európai biztonsági tervük ragályos és végzetesen káros lehet a NATO létezésére.

/A cikk ezután roppant érdekes részleteket ismertet a brit kormány lépéseiről a prágai kezdeményezés megfúrására, beleértve a tárgyalásokat Gorbacsovval, az amerikai, német és francia miniszterekkel./


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT