Trump stratégái fel akarják erősíteni Indiát, hogy Kínával szemben ellensúlyt hozzanak létre. - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Trump stratégái fel akarják erősíteni Indiát, hogy Kínával szemben ellensúlyt hozzanak létre.

Share ThisBár minden beszélgetés és elemzés mostanában arról szól, hogy Trump és Putyin elnök kölcsönös egymás iránti tisztelete és elismerő szavai bizakodásra adhatnak okot az Obama-adminisztráció által kirobbantott fokozódó hidegháborúban... és Oroszország stratégiai partner lehet sok területen.
Mégis egyre több eszmefuttatás említi az amerikai stratégák irányát: Ez pedig nem más, mint a több, mint 1 milliárd lakosú ország és geopolitikai erő: INDIA


Trump fel akarja erősíteni Indiát, hogy Kínával szemben ellensúlyt hozzon létre. 

Donald Trump már első munkanapján beszélt az indiai elnökkel, Narenda Modi-val, aki egyike volt azoknak, akikkel a beiktatott amerikai elnök elsőként egyeztetett.
"Sok amerikai stratéga látja úgy, hogy India egyre erősebb 'felemelkedése' egyszerre lehet Kína természetes ellensúlya és egy hasznos tényező az USA számára."-mondja SashaRiser-Kositsky, az Eurasia Group Ázsia-elemzője.
"Az elmúlt 10 évben az USA külpolitika keményen erről a logikáról szólt, megerősíteni a kötelékeket Indiával és precedens nélküli együttműködést felajánlani a civil nukleáris energiatermelés és védelmi technológiák kifejlesztése és termelése területén, még ha cserében eddig kevesebbet is hozott ez a konyhára..."

A cél a stratégiai együttműködés Kína ellenpólusának létrehozására...Forrás és teljes cikk: CNBC.comFordította:  (SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna :
VilagHelyzete TV
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT