"Szaúd-Arábia az Iszlám Állam bankja" - felirattal hívták fel a figyelmet Berlinben az igazságra - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"Szaúd-Arábia az Iszlám Állam bankja" - felirattal hívták fel a figyelmet Berlinben az igazságra

Share This
Váratlan vetítési attrakció keretében a berlini estében a szaúd-arábiai nagykövetség modern épületére Oliver Bienkowski művész és a Pixel Helper kollektíva hatalmas fénybetűkkel a „Daesh Bank” (az Iszlám Állam bankja) feliratot vetítette azért, hogy felhívja a figyelmet a királyság gyanított kapcsolataira terrorszervezetekkel. 


Szaúd-Arábiát rendszeresen vádolják azzal, hogy terrorszervezeteket pénzel.
A WikiLeaks egy 2009-es iratot tett közzé, amelyben Hillary Clinton akkori külügyminiszter is leszögezte, Szaúd-Arábia az Iszlám Államot, az al-Kaidát és a tálibokat pénzeli. A szíriai konfliktusban pedig az al-Nuszra Frontot és az Iszlám Államot támogatja, miközben világszerte pénzeli a wahabizmust, az iszlám szigorú, szaúdi változatát, mely közvetetten bátorította az Iszlám Állam létrejöttét.

Természetesen azt sem érdemes kifelejteni, hogy maga az Egyesült Államok is az al-Nusra Front Iszlám Államhoz csatlakozott terrorbrigád egyik legnagyobb fegyverszállítója és pénzelője.....

Kapcsolódó tudásanyag és cikkek: 


Nem csak innen, a „végvárakból” látszik, hogy Európa háborúban áll. Több fronton, több ellenséggel. Szerencsés volna, ha ebből az egyik nem saját maga lenne, fegyvernemének pedig nem az ostobaságot választaná." 
Cikk: http://magyarhirlap.hu/cikk/51573/Kezdodik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT