Az EU-Magyarország vita a gyermekvédelmi-törvény miatt a kultúrák összecsapása, amely alátámasztja, hogy az európai integráció miért nem fog működni soha. - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az EU-Magyarország vita a gyermekvédelmi-törvény miatt a kultúrák összecsapása, amely alátámasztja, hogy az európai integráció miért nem fog működni soha.

Share This
Az EU-Magyarország vita a gyermekvédelmi-törvény miatt a kultúrák összecsapása, amely alátámasztja, hogy az európai integráció miért nem fog működni soha. Erről írt ma az RT News, melynek cikkét teljes egészében lefordítottam számotokra.
Magyarország sok vitát kiváltott pedofilellenes és gyermekeket védő törvénye, amely tiltja a homoszexualitás népszerűsítését kiskorúak számára, nem tartozik az EU hatáskörébe és Brüsszelnek az a kísérlete, hogy erkölcsi felsőbbrendűség érzésével beavatkozzon a belügyekbe, a neokolonializmushoz hasonlít.
Az Európai Parlament csütörtökön támogatta azt az állásfoglalást, amely megtorló intézkedéseket szorgalmaz Magyarországgal szemben egy új törvény miatt, amely megtiltja az LMBTQ életmód népszerűsítését az óvodákban és iskolákban.

Az uniós állásfoglalás pénzügyi büntetések kiszabásával fenyegette meg Magyarországot és arra ösztönözte az EU tagállamait, hogy az uniós bíróságokon keresztül lépjenek fel Magyarországgal szemben.

A képviselők 459 igen szavazattal, 147 nem ellenében és 58 tartózkodás mellett szavaztak, és több felszólalásukban is felszólítottak arra, hogy korlátozzák az uniós költségvetésből és a nemrég elfogadott világjárvány-helyreállítási alapból Budapestnek juttatott pénzek felhasználását.

Az Európai Parlament és Magyarország kapcsolata évek óta igencsak rázós. Soha nem rajongott Orbán Viktor miniszterelnökért. Orbán 11 éves miniszterelnöki megbízatása alatt az Európai Parlament pantomimgonoszává vált. 
Az EP-képviselőket különösen felháborította a 2016-os migránsválságra adott keményvonalas válasza, nem is beszélve Brüsszel iránti általános megvetéséről.

Nemtetszésük tükrözte az Európai Bizottság elnökének, Ursula Von der Leyennek a reakcióját, aki szerdán kijelentette, hogy Magyarország új törvénye szerint "a homoszexualitást a pornográfiával teszik egyenlővé".
Ez a jogszabály a gyermekek védelmét ürügyként használja arra, hogy szexuális irányultságuk miatt diszkriminálja az embereket". Von der Leyen elítélései is azonban némileg elmaradtak azoktól, amelyeket Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke fogalmazott meg, aki a múlt hónapban azt mondta: "Számomra Magyarországnak nincs helye többé az EU-ban".
 
Itt kell megjegyeznem, hogy én sem értek egyet Magyarország új törvényével. Őszintén szólva, engem nem érdekel egy ember szexualitása vagy életmódja - élni és élni hagyni, ezt vallom. Viszont nem szavaztam volna meg az Európai Parlamentben egy olyan állásfoglalást, amely jogi és pénzügyi megtorlást is követel Magyarországgal szemben.

És itt van, elmondom, hogy miért.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
1. Először is, mert ez nem tartozik az EU-ra.
Az oktatás nem tartozik az EU hatáskörébe, ezért az, hogy Magyarország mit csinál az iskoláiban, az a saját ügye. És pláne nem tartozik az olyan külföldi vezetőkre, mint Rutte.
Láttuk, mi történik, ha külföldi vezetők beleütik az orrukat más országok ügyeibe. Vegyük például a bukást, amikor Barack Obama akkori amerikai elnök azt mondta a briteknek, hogy maradjanak az EU-ban, még 2016-ban.
A briteknek nem tetszett ez a beavatkozás, és ezt követően a kilépésre szavaztak.

Ha Orbánt meg akarják büntetni ezért a politikáért, akkor azt a saját népe tegye meg a szavazóurnákon keresztül, ne pedig más elnökök vagy miniszterelnökök nyomására.
Jövőre úgyis újraválasztják.


2. Másodszor, azt állítom, hogy azok a vezetők, akik elítélik Magyarországot, akaratlanul Orbán kezére játszanak. Gyanítom, hogy titokban nagyon örül annak a reakciónak, amelyet ez a törvény kiváltott az EU-ban. Ez lehetővé teszi számára, hogy belemerüljön az ostrommentalitásba - Magyarország kontra világ. És a közelmúlt tapasztalataiból tudjuk, hogy a vélt áldozattá válás nagyon erős fegyver a politikában. A világ vezetői és az európai parlamenti képviselők által tett lépések csak Orbán újraválasztási kampányát segítik.


Úgy vélem, hogy ez a válság a kultúrák összecsapását jelenti és alátámasztja, hogy miért nem fog soha működni a teljes európai integráció.

Az Európai Parlament megpróbálja ráerőltetni a liberális nyugati erkölcsöket a keleti, hagyományosabb etikára. Bizonyára nem meglepő, hogy a magyar álláspontot Lengyelország és Szlovénia is támogatja. Sőt, Janez Jansa szlovén miniszterelnök elítélte az EU nyugati államait, amiért a helyi kultúrák tiszteletben tartása nélkül és helyett "képzeletbeli európai értékeket" erőltetnek rájuk.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Véleményem szerint helytelen, hogy az EU és a külföldi vezetők beavatkoznak egy másik ország ügyeibe - különösen, ha ezt ilyen erkölcsi felsőbbrendűségi érzéssel teszik.

Azt is mondhatnánk, hogy ez az újkolonializmus, a gyarmatosítás egy formája.

Egy évszázaddal ezelőtt mi, európaiak úgy gondoltuk, hogy Afrika primitív emberek otthona, és kötelességünk, hogy neveljük, oktassuk őket a mi értékeinkre és kultúránkra.

Manapság ezt helytelen imperializmusnak ítélnénk, de vajon tényleg más-e ez, mint amit most az EU tesz Magyarországgal?
Nem vagyok benne olyan biztos.

Az egész vita Magyarország új, LMBTQ-ellenes törvényével kapcsolatban rávilágít arra, hogy az EU nem egy homogén tömb, hanem inkább az egyes, saját identitással rendelkező államok kollektívája.

Az értékek és a kultúra egységesítésére tett erőfeszítései során az EU akaratlanul is saját maga okozhatja a végső széttöredezettségét. 

A teljes cikket fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek: ➽

Gender-őrület: Spanyolország cinikus "woke"lépése, mely lehetővé teszi a 14 éven felüli gyerekek meghatározzák saját nemüket, aláássa a szülőket és kiszolgáltatja a sérülékeny gyerekeket!

Biden első rendelete máris arra kényszeríti az iskolákat, hogy transznemű sportolókat vegyenek fel a női sportolók közé

Agyhalál Liberáliában: Nancy Pelosi megtiltja az 'ANYA, APA, LÁNYA vagy FIA' terminusok használatát az amerikai képviselőházban a 'Gender'-érzékenység jegyében

Miért kell megállítani az Isztambuli Egyezmény álcája alatt futó Genderegyezményt - Lengyel-magyar összefogás a normalitásért

Házi feladat 11 éves gyerekeknek Angliában: Mi a hardcore pornó, LMBTQ, drag queen és transzgender? - Botrány

Mégsem a jéghideg Coca-Cola, hanem a "MELEG" kóla az igazi? - Az erőltetett homo-kampány miatt 6 kérdést küldött a cégnek a H.Gy.

Megdöbbentő: A diákot kizavarták az óráról véleménye miatt, hogy két biológiai nem létezik csak az emberek között: nő és férfi

Pedofilok Drag Queen transzvesztitáknak öltözve támadják már a legkisebb gyermeket is! Pszichiátria helyett már az amerikai iskolákban vannak!

Transznemű gyerekkel indította az évet a NatGeo - A gyermekorvosok szervezete szerint iszonyatosan káros és veszélyes ideológia

"Férfiként versenyezni nők ellen abszolút nem fair" - A teniszlegenda Navratilova magára haragította a genderlobbit

Megdöbbentő üzenet Celine Dion gender-semleges "New (world) Order propagandareklámja

Agyhalál Liberáliában: A genderlobbi a svéd professzornak esett, aki azt mondta 'igenis van biológiai különbség férfi és nő között'

Az AfD politikusa rommá alázta egyetlen felszólalással a Gender-elmélet nemi kavalkádjának agyhalott ideológiáját! Íme!

A beteg transz-gender ideológiával már a gyerekeket veszik célba az USA-ban! Ha bárki azt hiszi, ez nem veszélyes, az nem látta ezt a Drag Festival-t Austinban.Íme!

Egy új izraeli genetikai kutatás igazolta az eddig is egyértelműt: A férfiak férfiak, a nők pedig nők, nem lehet átmenet biológiailag, még akkor sem, ha valaki nem érzi annak magát, ami!

Jean-Claude Van Damme kiverte a "gender-biztosítékot", mivel az azonos nemű házasságot a kutyák házasságához hasonlította

Gender-kérdés az Alternatív Hírek Cikkeiben

Charlize Theron a 6 éves kisfiával (! igen, jól látjátok!), szóval kisfiával sétál, akit pillangós női ruhákba öltöztet, ezzel is közvetítve azt az agendát, amit a gender-semleges globalo-liberális elit elültetni szeretne a világban. >>>>>>>>>>>

Jaime King színésznő az Incredibles 2 bemutatóján a 4,5 éves kisfiával (! igen, jól látjátok!), szóval kisfiával, akit rózsaszín női ruhába öltöztet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT