Lehet Lukasenko-t diktátorozni, de távozása a szuverén ország végét is jelenti majd kétségtelenül - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Lehet Lukasenko-t diktátorozni, de távozása a szuverén ország végét is jelenti majd kétségtelenül

Share This


Lehet Lukasenkot diktátorozni, de távozása kétségtelenül a szuverén ország végét is jelenti majd.Alekszandr Lukasenko elnöknek sikerült teljes mértékben szuverénként megőriznie Fehéroroszországot a Szovjetunió összeomlása után, létrehozva egyfajta európai Észak-Koreát. Amikor ő elesik, ez a függetlenség is véget ér.

Ne legyen kétségünk afelől, hogy a Fehéroroszországban elindított "forradalom" irányítottan és tervezetten fog lezajlani, amivel Ukrajna után egy újabb ország kerül a "megnevezhetetlen globális pénzhatalmi világerő" irányítása alá és tolja határát Oroszország küszöbére..., egy lépéssel mindig közelebb és közelebb....

5 év múlva ilyenkor már valószínűleg Beloruszia lehetséges NATO-tagságáról fogunk tárgyalni. (SBG Buddha - VilagHelyzete saját megj.)

Alekszandr Lukasenko, aki 1994 óta kormányoz, valószínűleg már tudja, hogy napjai meg vannak számolva. A tiltakozások nagyságrendjét látva, távozása szinte elkerülhetetlennek látszik.

Jelenleg egyetlen reménye Moszkvában rejlik, amely katonai erővel és pénzzel meg tudja támogatni szétmorzsolódó erejét.- írja az RT News.

A hétvégén Lukasenko két telefonhívást folytatott Vlagyimir Putyinnal, az orosz elnök homályosan ígéretet tett: „a szükséges segítségre”. De valószínűtlen, hogy Putyin közvetlenül beavatkozik Fehéroroszországban, hogy megmentse Lukašenkot.

Lukasenko erőszakosabb és határozottabb kormányának kétségtelen érdeme, hogy neki köszönhetően Fehéroroszország elkerülte más poszt-szovjet szomszédainak, például Ukrajna, Moldva és Grúzia sorsát, amelyek elhagyták a területet, és hosszan tartó káoszt és háborút tapasztaltak meg.

Bizonyos értelemben Lukasenko Fehéroroszország Európa Észak-Koreája, egy viszonylag kicsi és szegény ország, ám egy olyan országnak maradt meg, amelyben sikerült a semmiből egy teljesen szuverén államot építeni egy kemény geopolitikai környezetben.

Ha eltávolítjuk a Lukasenko-rendszert, Fehéroroszország a legjobb esetben nominális, látszólagos szuverenitással rendelkező államként folytatódik tovább, és hasonlóvá válik a legtöbb európai államhoz, amelyek de jure szuverének csak..., mert valójában alig többek egy birodalom tartományainál, amiket Washington, Brüsszel és London irányít - amik a hatalom valódi székhelyei.

Csak egy maroknyi ország van már csak a világon, amelyek tényleges, nem pedig nominális szuverenitást élveznek. Leginkább nagyhatalmak, például az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. De vannak olyan kisebb államok is, mint Irán és Észak-Korea.

Alekszandr Lukasenko ravasz diplomáciájának, merkantilista gazdaságpolitikájának és a vas ökölszabályának köszönhetően Fehéroroszország részt vett ebben az exkluzív klubban. 

Több mint egy negyed évszázadon keresztül Lukasenko sikeresen ellenállt mind Nyugat, mind Moszkva azon beavatkozási kísérleteinek, hogy Fehéroroszországot „integrálják”, ami valójában az ország függetlenségének elvesztését jelentené. 
Fordította és saját megj: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News


◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com


2 megjegyzés:

  1. Napi 3 ezer Ft-ból 3x zabálja tele magát az ember egy egyszerű Belorusz étteremben.

    VálaszTörlés
  2. Lukasenko a világ legnagyobb demokratája lenne, ha úgy táncolna, ahogy fütyülnének neki
    azok, akik most lediktátorozzák.

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT