Fake News háború: A világ legnagyobb álhírgyártója a CNN - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Fake News háború: A világ legnagyobb álhírgyártója a CNN

Share This

A CNN túlkapásaitól volt hangos az amerikai elnökválasztás, a szíriai háború és a migrációs válság.
Az amerikai elnökválasztásról készült, nyíltan manipulatív tudósításaival megpróbálta Hillaryt jó fényben feltüntetni, miközben Trumpot az Antikrisztusként aposztrofálta.

A legtöbb álhírt a CNN gyártja, karöltve a hazai média nagy részével.
Az objektivitás jegyében fontos megjegyezni, hogy a CNN International olykor valóban színvonalas műsorokat gyárt, ellenben az amerikai híreket sugárzó CNN America-val, amely inkább egy végeláthatatlan valóságshow-ra emlékeztet, alulról sem súrolva a mértéktartást és az objektivitást.


Az első számú álhírcsatorna a CNN

A Clinton's News Networkként csúfolt CNN Trump beiktatása után is tovább pörgette a fake news biciklit, habár korábban gyakran kaptak eligazítást a Demokrata Párt felső vezetőitől, mostanra már saját kútfőből dolgoznak.
A valóságshow-csatorna híreit a hazai lapok is kritika nélkül átveszik, gyakran a világ eseményeit a magyar olvasó csupán az amerikai liberálisok szemüvegén keresztül személi. A CNN narratívája visszaköszön az Index, a 444, a HVG soraiban is.A Poynter Intézet egy sajtóetikai cég, akit a Facebook arra kért fel, hogy ellenőrizze az álhíreket, a pletykaoldalakat.
A cég szerint az amerikai média a szenzáció érdekében bárkit képes feláldozni, gyakran felelőtlenül járnak el, nem ellenőrzik az anyagaikat.Magyarul: álhíreket gyártanak!A fentiek fényében arra kérünk, minden magyar kábelszolgáltatót, hogy a CNN hírtelevíziónak csúfolt manipulátorgépet sorolják át a sci-fi csomagjukba. 

Forrás: 888.hu

Kapcsolódó cikkek:
Kínjában nyüszít a legnagyobb főáramú kamuportál,mely orosz propagandának tekint minden alternatív médiát és hülyének az onnan tájékozódókat


✔ CNN, mint a hamis hírek és propaganda forrása sorsfordító lejtőhöz érkezett-Kapott egy gyomrost Trumptól


✔ Kitört az Igazság-háború a Főáramú és az Alternatív Média között - Ron Paul nyilvánosságra hozta a hazug mainstream listáját✔ "Amerikai médiasakálok: 5 nagyvállalat kezében összpontosul a média 90 százaléka"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT