Az Európai Unió mára az USA 51.tagállamává és vazallusává vált! - hangzott el az EU Parlamentben - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az Európai Unió mára az USA 51.tagállamává és vazallusává vált! - hangzott el az EU Parlamentben

Share This
Mislav Kolakusic horvát EP-képviselő az EU kül- és védelmi politikáját támadta, és azt állította, hogy az Európai Unió teljesen alárendelődött Washingtonnak. 

Kolakusic egyébként a Nyugat Oroszország-ellenes szankcióinak és a koronavírus ürügyén elrendelt korlátozások nyílt kritikusa.

Múlt héten az EU Parlamentje előtt felszólalva Kolakusic azt mondta képviselőtársainak, hogy "az EU kül-, védelmi és biztonságpolitikája ma egyetlen mondattal leírható".
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
"Az Európai Unió az Egyesült Államok 51. szövetségi államává vált, de szavazati jog nélkül."
Kolakusic többször bírálta az EU Oroszországgal szembeni politikáját
azóta, hogy Moszkva februárban megkezdte ukrajnai katonai műveletét és elindította a háborút Ukrajna területén az USA által mesterségesen létrehozott egyre nagyobb katonai fenyegetés és a Kelet-Ukrajnában élő oroszajkú kisebbség elleni évek óta tartó és most tervezett támadás árnyákában, amihez a végső indítékot jelentette már csak Ukrajna (és Zelenszkij) bejelentett szándéka, hogy nukleáris fegyverekre szeretne szert tenni.


Ennek a politikának köszönhetően Európa csökkentette az orosz fosszilis tüzelőanyagok létfontosságú importját, miközben növelte a védelmi kiadásokat és több szankciót vezetett be Oroszországgal szemben, lényegében vállalva a Kremllel szembeni washingtoni ellenállás költségeit.

.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
"Hihetetlen hazugság és képmutatás, hogy az Oroszország ellen meghozott szankciók és az orosz olaj- és gázimport elrendelt tilalma valójában Oroszország elleni szankciók lennének.
A szankciók valójában az Európai Unió 500 millió polgára és Európa többi részének több millió polgára ellen irányulnak"
 - állította májusban.
Be kellene tiltani az olaj- és gázimportot abból az  Egyesült Államokból, amely az elmúlt évtizedekben több katonai konfliktusban vett részt, mint bármely más ország Európában és talán a világon.


Kolakusic a világ vezetőit Európában és azon kívül is "szociopatáknak és pszichopatáknak" nevezte a koronavírus ürügyén elrendelt korlátozások miatt, Kanadát pedig Justin Trudeau miniszterelnök arcába vágva "kvázi liberális ... a legrosszabb fajta diktatúrának" nevezte.

Kolakusic elítélte a blokk zöld energiapolitikáját is, mondván: 
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
"A szén-dioxidot és a fosszilis tüzelőanyagokat az Európai Unió polgárainak ellenségévé nyilvánítani teljes őrület" és az európaiakat arra kényszerítené, hogy kerékpárral utazzanak, ahogy a kínaiakkal tették "harminc évvel ezelőtt."
Anno Charles de Gaulle francia elnök szónokolt Európa NATO-tagsága ellen, a szövetséget "Amerika Európa feletti fojtogató hatalmát leplező gépezetnek" nevezte és 1966-ban Franciaország "szuverenitása teljes körű gyakorlásának" helyreállítása érdekében kivonta Franciaországot a NATO integrált parancsnokságából.

A közelmúltban Emmanuel Macron jelenlegi francia elnök arról beszélt, hogy Európának "stratégiai autonómiára" kell törekednie, és megkérdőjelezte a NATO-szövetség hasznosságát. 

Az ukrajnai konfliktus nyomán azonban Macron nyilvánosan kiállt, és "nélkülözhetetlennek" nevezte az Egyesült Államok vezette katonai blokkot és támogatta az EU Moszkvával szembeni szankcióit.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal vádolta az európai vezetőket, hogy gazdasági "öngyilkosságot" követnek el az orosz üzemanyagimport tilalmával, azzal érvelve, hogy "amerikai nagyuruk nyomására" saját érdekeik ellen cselekszenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT